h

Bibliotheek Oirschot: is het nu goed genoeg?

14 april 2019

Bibliotheek Oirschot: is het nu goed genoeg?

Foto: W van de Schoot / WS20190412

Begin dit jaar stelden we als SP vragen over de bibliotheek aan de gemeente Oirschot. We kregen daarop een lange, maar ook teleurstellende reactie. In de bijlage hieronder kun je de volledige reactie zelf lezen.

Wat vooral opvalt is het grote verschuilen. De gemeente verschuilt zich achter Bibliotheek De Kempen (BDK), BDK verschuilt zich achter De Enck en De Enck verschuilt zich achter de gemeente. Voorzieningen worden kapot bezuinigd, maar uiteindelijk heeft niemand het gedaan en is niemand verantwoordelijk.

In een democratie ligt de macht bij de inwoners. Wel: 5000 mensen in Oirschot willen een volwaardige bibliotheek houden. Waarom gebeurt dat dan niet? Of moeten we de reactie van de gemeente zo samenvatten dat de huidige bibliotheek goed genoeg is voor Oirschot?

Het nieuwe toverwoord is nu “centrumvisie”. In de centrumvisie wil de gemeente een groot plan opstellen voor de voorzieningen in het centrum van Oirschot. Er is een bekend gezegde: “Hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje”. In Oirschot doen ze het andersom: hoe los je een klein probleem op - door het groot te maken. Het is de vraag of dat gaat werken. Wat de SP betreft moeten in ieder geval de wensen en behoeften van de inwoners van Oirschot centraal staan.

Reactie toevoegen

U bent hier