h

Nieuws van de afdeling

14 april 2019

Bibliotheek Oirschot: is het nu goed genoeg?

Foto: W van de Schoot / WS20190412

Begin dit jaar stelden we als SP vragen over de bibliotheek aan de gemeente Oirschot. We kregen daarop een lange, maar ook teleurstellende reactie. In de bijlage hieronder kun je de volledige reactie zelf lezen.

Lees verder
14 april 2019

Eindhovense Jannie Visscher naar Brussel?

Foto: F van Boekhold / SP Oirschot

Op 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Op nr. 2 van de kandidatenlijst staat de Eindhovense Jannie Visscher (midden op de foto). We vroegen Jannie om iets over haarzelf en haar kandidatuur te vertellen.

Lees verder
25 maart 2019

Provinciale Statenverkiezingen: een dramatische uitslag voor de SP

Foto: SP OIrschot / SP Oirschot

De Provinciale Statenverkiezingen zijn voor de SP dramatisch verlopen. In alle provincies levert de SP stevig in. In Noord-Brabant verliest de SP 4 zetels (van 9 naar 5 zetels). Vertaald in zetels in de Eerste Kamer verliezen we waarschijnlijk 5 zetels (van 9 naar 4). De discussie over oorzaken en gevolgen van dit enorme verlies zal in alle geledingen van onze partij gevoerd moeten worden.

Lees verder
10 maart 2019

SP steunt De Enck

Foto: SP Oirschot / Archief SP Oirschot 2014

De Enck in Oirschot heeft het moeilijk. Voor de zoveelste keer is uitgezocht dat De Enck niet kan voortbestaan zonder steun van de gemeente. Binnenkort staat dit onderwerp weer op de agenda van de gemeenteraad. Daarom heeft De Enck alle verenigingen die er komen gevraagd om een steunbetuiging te sturen.

Lees verder
8 maart 2019

SP strijdt voor verlaging energierekening

Foto: SP

Per 1 januari 2019 is de energierekening voor huishoudens flink gestegen. Gemiddeld met 334 euro volgens het CBS.

Lees verder
9 januari 2019

Heeft Oirschot nog een volwaardige bibliotheek?

Foto: SP / Pexels

De draconische bezuiniging op het bibliotheekwerk in Oirschot begint zijn beslag begint te krijgen. De verhuizing naar een kleine en onzichtbare locatie en de ingrijpende inperking van de openingsuren zijn daarvan gevolg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier