h

Bibliotheek

31 mei 2019

Toekomst bibliotheek in de foyer?

Foto: F van Boekhold / SP Oirschot

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei 2019 stond de toekomst van De Enck op de agenda. Ook werd er gesproken over een nieuwe centrumvisie voor Oirschot. Steuncomité Bibliotheek Oirschot greep die gelegenheid aan om opnieuw aandacht te vragen voor de bibliotheek.

Lees verder
14 april 2019

Bibliotheek Oirschot: is het nu goed genoeg?

Foto: W van de Schoot / WS20190412

Begin dit jaar stelden we als SP vragen over de bibliotheek aan de gemeente Oirschot. We kregen daarop een lange, maar ook teleurstellende reactie. In de bijlage hieronder kun je de volledige reactie zelf lezen.

Lees verder
10 maart 2019

SP steunt De Enck

Foto: SP Oirschot / Archief SP Oirschot 2014

De Enck in Oirschot heeft het moeilijk. Voor de zoveelste keer is uitgezocht dat De Enck niet kan voortbestaan zonder steun van de gemeente. Binnenkort staat dit onderwerp weer op de agenda van de gemeenteraad. Daarom heeft De Enck alle verenigingen die er komen gevraagd om een steunbetuiging te sturen.

Lees verder
9 januari 2019

Heeft Oirschot nog een volwaardige bibliotheek?

Foto: SP / Pexels

De draconische bezuiniging op het bibliotheekwerk in Oirschot begint zijn beslag begint te krijgen. De verhuizing naar een kleine en onzichtbare locatie en de ingrijpende inperking van de openingsuren zijn daarvan gevolg.

Lees verder
18 juni 2017

Vragen over de bibliotheek

Op 27 juni wordt er beslist over de toekomst van onze bibliotheek. De bibliotheekfuncties zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk uitgekleed en/of verminderd.

Lees verder
30 september 2016

Help de SP zoeken naar Bieb 2.0

Een paar jaar geleden voerde de SP nog actie tegen de sluiting van de toenmalige Bieb in de Beerzen. Nu zijn we genoodzaakt om ook van de Bieb in Oirschot afscheid te nemen.

Lees verder
29 november 2013

Overhandiging onderzoek sluiting bieb Middelbeers

Op 26 november heeft de SP Oirschot de onderzoeksresultaten betreffende de sluiting van de bibliotheek in Middelbeers in het gemeentehuis overhandigd aan de burgemeester en de wethouder. In het zwart geklede sympatisanten lieten weten de bieb graag open te houden.

Lees verder
18 november 2013

Presentatie onderzoek naar bibliotheek in Middelbeers

Op 26 november om 19.45 uur zal de SP Oirschot de resultaten presenteren van haar onderzoek naar de bibliotheek in Middelbeers. De resultaten worden in het gemeentehuis van Oirschot overhandigd aan de burgemeester en wethouders. We vroegen bij de bibliotheek en de plaatselijke supermarkt wat mensen vonden van deze sluiting. Volgens de SP is er niet goed genoeg gezocht naar alternatieven.

Lees verder
19 oktober 2013

Enquêteren voor de bieb Middelbeers

Afgelopen woensdag en vandaag waren leden van de SP te vinden rond de bibliotheek en bij de supermarkt in Middelbeers. We vroegen de Beerzenaren wat ze vonden van de sluiting van hun bibliotheek.

Lees verder
30 september 2011

Bibliotheek lijkt gered! Tekenaars bedankt!

Pas bereikte ook ons het goede nieuws dat het lijkt alsof de bibliotheken in Oirschot en Middelbeers niet gaan verdwijnen. Dit werd eerder wel door het Oirschotse college van Burgemeester en Wethouders voorgesteld. De bibliotheken in Oirschot en Middelbeers lijken gered. De komende dagen zullen we natuurlijk proberen om meer informatie te verkrijgen over deze ontwikkeling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier