h

SP steunt De Enck

10 maart 2019

SP steunt De Enck

Foto: SP Oirschot / Archief SP Oirschot 2014

De Enck in Oirschot heeft het moeilijk. Voor de zoveelste keer is uitgezocht dat De Enck niet kan voortbestaan zonder steun van de gemeente. Binnenkort staat dit onderwerp weer op de agenda van de gemeenteraad. Daarom heeft De Enck alle verenigingen die er komen gevraagd om een steunbetuiging te sturen.

Als SP hebben we het volgende aan de gemeente laten weten:

Het is van groot belang dat De Enck blijft voortbestaan als “huiskamer van Oirschot”. Vooral de basisfuncties van De Enck - ruimte voor ontmoeting en ontspanning, verenigingen, diverse vormen van amateurkunst- moeten zeer laagdrempelig toegankelijk blijven.

Integratie van De Enck en de bibliotheek is een goede zaak, mits dit in nauw overleg met Bibliotheek De Kempen gebeurt. Nu dreigt er te veel óver, in plaats van mét de bibliotheek gesproken te worden.

Wij zien graag dat De Enck vanuit de gemeente op alle mogelijke manieren wordt ondersteund: met geld, maar ook met regie. Daarom willen we voor de langere termijn dat de gemeente een beleid uitwerkt rondom het sociaal-culturele leven in Oirschot. Maar: zonder korte termijn geen lange termijn. Daarom is het voor de korte termijn noodzakelijk dat de gemeente De Enck steunt met een eenmalige investering en een jaarlijkse subsidie.

Op het ED vind je nog wet verdere informatie: https://www.ed.nl/kempen/uur-u-nadert-voor-scc-de-enck-in-oirschot~ac60e81b/

In de bijlage hieronder zie je de brief die we naar de gemeente gestuurd hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier