h

Het CDA kiest voor het verleden

9 april 2014

Het CDA kiest voor het verleden

De SP, de grote winnaar van de verkiezingen in Oirschot, is bij de coalitiebesprekingen aan de kant gezet. Het CDA kiest met de voortzetting van de oude coalitie voor het verleden en niet voor de toekomst. Er deed zich een unieke kans voor om met een combinatie van SP en CDA te kiezen voor een sociale toekomst. Een toekomst met een keuze voor alle mensen van de gemeente Oirschot. Een participatiesamenleving met het accent op menswaardige deelname van iedereen in Oirschot - oud en jong, rijk of arm, gezond of ziek, werkzaam of werkloos. Solidariteit als uitgangspunt. Een belangrijk uitgangspunt voor zowel het CDA als de SP. Maar helaas, met de keuze van het CDA voor de VVD, De Gewone Man en D’66 komt het accent te liggen op het uitvoeren van het afbraakbeleid van ons nationale kabinet.

Op geen enkel moment tijdens de informatieronde is er een serieuze poging ondernomen door het CDA om tot een coalitie met de SP te komen. Dit terwijl een coalitie tussen CDA, De Gewone Man en de SP een voor de hand liggende keuze was. Sterker noch, verschillende partijen adviseerden deze coalitie als eerste te onderzoeken. Volgens de SP een teken aan de wand. De hele informatieronde was een poppenkast met de informateur als marionet. De uitkomst stond voor het CDA van te voren al vast. Twee argumenten werden er tijdens de presentatie van de informateur aangehaald om duidelijk te maken dat de SP geen serieuze partner was. Op de eerste plaats de blijkbaar onverenigbare standpunten voor wat betreft de veehouderij. Dit onderwerp is niet eens door het CDA tijdens het ‘sollicitatiegesprek’ besproken. Ziet het CDA dan niet het belang van ieders gezondheid en de bedreiging hiervan door de veehouderij? En op de tweede plaats de onervarenheid van de SP. Een grove belediging aan het adres van de SP kiezers. De zucht naar vernieuwing is genegeerd en de partij waar de kiezer haar vertrouwen aan gaf zou volgens het CDA niet in staat zijn om de belangen van de kiezer te behartigen…?

Aan de wens van het CDA om te komen tot een brede coalitie die ondersteund wordt door niet-coalitiepartijen, zal de SP niet tegemoet komen. In de oppositie zal de SP ieder voorstel op zich beoordelen. Goede voorstellen worden ondersteund en slechte voorstellen zullen worden verworpen en bestreden. In de oppositie zal de SP zich toeleggen op het blootleggen en het bestrijden van het “ieder voor zich” beleid van de regering en organiseren van het verzet hiertegen. Verder zal de SP in Oirschot zich de komende jaren sterk maken voor een gezonde en diervriendelijke veehouderij en het met alle toegestane middelen bestrijden van uitwassen van de intensieve veehouderij.

Reacties

Ik had niet anders verwacht, laat ze maar een poepje ruiken. Moet je zien wat het ons landelijk gebracht heeft. Hieronder de laatste woorden van onze onlangs overleden vriend Lenno Wiegers. Daar gaat het om in het leven, zorgen voor elkaar.

"Pa & ma hebben altijd tegen mij gezegd: ‘jij zult nooit honger lijden’. Dat heb ik steeds serieus genomen. Dat vereist dankbaarheid en de vraag of je dat kan delen met mensen om je heen die minder hebben te besteden dan jij. Dat in plaats van ‘we zien wel, lang leve de lol, dikke lul’. Nee, iedereen die talenten heeft, en dat staat ook beschreven in de filosofie, heeft ook te zorgen voor anderen, die die talenten ontberen. Als het jou van een leien dakje gaat, deel dan uit aan armlastige, de helft of zo ... Daarbij horen woorden als onbaatzuchtig en belangeloos”.

Schandalig!!!!!!!!!!!!!!! De grootste winnaar van de gemeente verkiezing buiten te sluiten! Dat gaat het cda stemmen kosten bij de volgende verkiezingen! En dat zal volkomen terecht!!

Tussen CDA, VVD, PvdA, D66, GroenLinks en in Oirschot de lokale partij De Gewone Man zit ook niet zoveel verschil. Dat is een eenheidsworst die de accenten soms wat anders zal leggen maar voor het grootste deel met elkaar mee knikt. Dat is deels een mening maar voor een deel ook een feitelijk gegeven als je kijkt naar stemgedrag.

Het is erg jammer dat het geen serieuze kans gekregen heeft en dat is ook wel kwalijk te noemen. Overigens verbaasd me deze opstelling ook weinig.

De komende vier jaar dus goed oppositie voeren met een sterke fractie en een actieve afdeling. Oirschot heeft behoefte aan een oppositie die de zaak heel scherp houdt en daar is voor de SP in Oirschot dus een goede taak weggelegd op het moment. Over vier jaar nog groter worden zoadat niemand meer om ons heen kan.

Veel succes!

Reactie toevoegen

U bent hier