h

Discussie over jongerenbeleid in Best ook nuttig voor Oirschot

3 september 2012

Discussie over jongerenbeleid in Best ook nuttig voor Oirschot

Op zondagmiddag 2 september vond in jongerencentrum Todo in Best een debat plaats over het jongerenwerk aldaar. Namens de SP was Kamerlid Nine Kooiman aanwezig.De overige deelnemers waren van de PvdA, het CDA en twee lokale Bestse partijen. Het debat ging over de toekomst van het jongerenwerk, de bureaucratie in de jeugdzorg en de overgang van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten.

Nine Kooiman was helder: het jongerenwerk is belangrijk voor de SP en een investestering in de jeugdzorg is een investering in de toekomst. Opvallend was dat het CDA geen probleem heeft met bezuinigingen op de jeugdzorg en dat de PvdA voorstander is van dikkere dossiers en dus meer bureaucratie. De SP wil hier juist van af. Zorgen en hulpverlenen moet niet langer via papieren, formulieren en verslagen. De beste hulp verleen je door er simpelweg te zijn voor de jongeren, tijd voor ze te hebben. Bovendien loop je bij het aanleggen van dikke dossiers het risico dat vooroordelen ontstaan en de privacy onvoldoende is gewaarborgd. Met dit statement had Nine de zaal, die voornamelijk bestond uit jongeren, hulpverleners en leraren, op haar hand en werd er luid geapplaudisseerd.

Opvallend was dat de overige vier debaters zich meermaals voegden naar Nine en alleen maar konden beamen wat zij uitsprak. Kortom, een mooi en goed bezocht debat waar Nine namens de SP inhoudelijk het sterkst en duidelijkst naar voren kwam.

Een prima debat dus waarin Nine Kooiman de SP standpunten op dit onderwerp nogmaals prima verwoord heeft en waar ook enkele Oirschotse belangstellenden waren. Jongerenbeleid stopt namelijk niet bij een gemeentegrens en door diverse organisaties en personen is er natuurlijk ook veel 'overlapping' tussen Oirschot en Best.

Reactie toevoegen

U bent hier