h

Jeugd/Jongeren

10 november 2012

Herstart van het jongerencentrum

Afgelopen dinsdagavond was een van onze bestuursleden uitgenodigd bij een vrijwilligersvergadering in de Ramblaz. Nu de stichting Welzijn Best-Oirschot (SWBO) sinds 3 weken het jongerencentrum officieel huurt is het jongerenbestuur overbodig geworden en heeft het zichzelf opgeheven. Koen van Kronenburg, die namens het jongerenbestuur sprak, voelde zich wel enigzins buitengewerkt. Dat de sloten van het pand zijn vervangen, zodat het jongerenbestuur niet meer zelfstandig binnen kan, is hiervan een sprekend voorbeeld.

Lees verder
14 oktober 2012

Jeugdbeleid; hard nodig

Komende dinsdag praat de gemeente over het Jeugdbeleid. Omdat onze gemeente meer verantwoordelijkheden krijgt op dit gebied, verdient het speciale aandacht. Niet alleen omdat dit als hoofdstuk weggestopt dreigt te worden in het WMO-beleid, maar vooral omdat het niet helemaal goed gaat op dit punt in onze gemeente. Hierbij denken we aan de samenwerking tussen de welzijnsorganisatie en de gemeente, drugsgebruik, hangjongeren, jongerenwoningnood en het doodbloedende jongerencentrum Ramblaz.

Lees verder
3 september 2012

Discussie over jongerenbeleid in Best ook nuttig voor Oirschot

Op zondagmiddag 2 september vond in jongerencentrum Todo in Best een debat plaats over het jongerenwerk aldaar. Namens de SP was Kamerlid Nine Kooiman aanwezig.De overige deelnemers waren van de PvdA, het CDA en twee lokale Bestse partijen. Het debat ging over de toekomst van het jongerenwerk, de bureaucratie in de jeugdzorg en de overgang van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten.

Lees verder
17 juli 2012

Jongerenbeleid een zeer serieuze zaak, Ramblaz in crisis?

Het jongerenbeleid van Oirschot was enkele weken terug weer eens een ‘hot item’. Het inmiddels gestopte Jongerenpanel Oirschot (JPO) luidde als een van haar laatste activiteiten de noodklok over een aantal zaken. Een van die zaken waarover de noodklok geluid werd was het jongerencentrum Ramblaz (in het verleden Viavia). In een brief die niets aan duidelijkheid te wensen overliet maakte JPO duidelijk dat men zeer bevreesd was over de ontwikkelingen rondom het jongerencentrum.

Lees verder
18 april 2012

1 voor onze kinderen

Kinderen die moeilijk kunnen leren zijn bij dit kabinet de klos. Rutte deelt harde klappen uit in het speciaal onderwijs. Een harde bezuiniging van driehonderd miljoen euro op kwetsbare kinderen die dat absoluut niet kunnen hebben.

Lees verder
25 februari 2012

Nieuwe poll op de website

Er staat een nieuwe poll op de website. De vraag is of er voor de jeugd van 12 tot 15 jaar voldoende te doen is. Deel je mening en breng je stem uit! Wij zijn benieuwd naar het resultaat. Heeft u verdere opmerkingen over dit onderwerp? Mail het ons.

Lees verder

U bent hier