h

Ook onze afdeling steunt de schoonmakers in de strijd. Durf te strijden, durf te winnen!

13 februari 2012

Ook onze afdeling steunt de schoonmakers in de strijd. Durf te strijden, durf te winnen!

Ze spraken vier maanden, onderhandelden zeven rondes, voerden honderd kleine acties uit, liepen al diverse Marsen van Respect door het hele land. Ze vragen doodnormale dingen als doorbetaling bij ziekte, een normale werkdruk en een paar dubbeltjes per uur erbij. Daar staken ze al meer dan vijf weken voor, aldus FNV. De SP in Oirschot-de Beerzen is soilidair met de rechtvaardige strijd van de schoonmakers en roept bezoekers van deze website op dat ook te doen. Meer informatie is terug te vinden op www.schoongenoeg.nu.

Hun aantal is toegenomen tot meer dan 3.000 in heel Nederland. Het is de grootste schoonmakersstaking ooit.

Geen Jackpot maar normale behandeling, beloning en respect
'Wij vragen geen jackpot of gouden bergen, maar wat meer respect zoals doorbetaling bij ziekte. Wij moeten daar al meer dan vijf weken voor staken. Terwijl de schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers als Philips, ING en de Rijksoverheid in hun paleizen blijven zitten. Is dat normaal in Nederland anno 2012?' zegt Khadija Tahiri schoonmaakster en de gekozen president van de Vakbond van Schoonmakers. Wij gunnen onze bazen een prachtig kasteel, maar laat ze ons dan ook gewoon doorbetalen als we ziek zijn. Want er is blijkbaar geld zat.'

De strijd gaat door
De schoonmakers kondigden donderdag de start van een nieuwe actiegolf aan. Die nieuwe actiegolf zal gericht zijn op de eindverantwoordelijken. Eerder werden er in diverse steden al Marsen van Respect gehouden, met duizenden schoonmakers die strijden en gaan winnen!

U bent hier