h

Werkgelegenheid

15 oktober 2015

Stop werken zonder loon!

Foto: WerbeFabrik / Pixabay

SP-Kamerlid Sadet Karabulut dient een initiatiefwet in om werken zonder loon te stoppen. Sluit je aan bij de strijd tegen werken zonder loon!

Lees verder
13 december 2013

Onvoorwaardelijk basis-inkomen voor iedereen

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering werd door een van onze leden gewezen op het “Europees Burgerinitiatief voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen”. Een artikel hierover was te vinden in “De Spanning” nummer 10 van november 2013. (De Spanning is een uitgave van het wetenschappelijk bureau van de SP)

Lees verder
12 oktober 2013

Uitnodiging discussieavond: pensioen, een generatieconflict?

Dit is het thema van de volgende WESP, het politieke café van SP Eindhoven. Op 25 oktober 2013 gaat Hans-Martin Don in discussie over de toekomst van de pensioenen. Hiervoor zijn 2 tegenpolen uitgenodigd: Martin Pikaart, schrijver van het boek ‘de pensioenmythe’ tegenover SP Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt.  Het wordt dus een levendige discussie over "Het geld is op" tegenover “Er is meer dan voldoende in kas”.

Lees verder
22 augustus 2013

Is het Duitse model de oplossing voor de Europese crisis?

Het Duitse economische model wordt bijna dagelijks geprezen. Het zou een voorbeeld zijn voor de rest van Europa. Maar wat houdt dat Duitse model nu precies in?

Lees verder
22 februari 2013

Groeten uit de sociale werkplaats

Mensen met een beperking komen geen stap vooruit op de arbeidsmarkt door de plannen van Rutte-II. Door de nieuwe Participatiewet worden sociale werkplaatsen de komende twintig jaar in stappen afgebouwd. Gemeenten zijn niet meer verplicht om beschutte arbeid te organiseren. Dit pikken wij niet! De campagne ‘Armoede werkt niet‘ gaat daarom verder met een ansichtkaartenactie ‘Groeten uit de sociale werkplaats!’

Lees verder
4 juli 2012

SP Oirschot weer aan de bedrijfspoort bij De Meeuw

Op woensdagmorgen 4 juli 2012 stond een groepje Oirschotse SP’ers vroeg aan de poorten van De Meeuw. Van diverse mensen hebben we vernomen dat bij De Meeuw de laatste jaren veel mensen op straat beland zijn. De manier waarop en de handelswijze lijkt vreemd.

SP Oirschot - De Meeuw 01Lees verder
26 april 2012

Wet Werken naar Vermogen van tafel!

Vandaag kwam een e-mail binnen van SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut. Daarin is goed nieuws te lezen:

Lees verder
25 februari 2012

Werkt de wet werken naar vermogen?

SP afdeling Eindhoven organiseert een openbare avond op 1 maart a.s.. Oud SP wethouder Hans-Martin Don gaat in gesprek over het thema ‘Werkt de wet werken naar vermogen?’ In het tweede deel van de avond wordt een nieuw Eindhovens SP project, dat past bij dit thema, officieel geopend door Hans-Martin Don.

Lees verder
13 februari 2012

Ook onze afdeling steunt de schoonmakers in de strijd. Durf te strijden, durf te winnen!

Ze spraken vier maanden, onderhandelden zeven rondes, voerden honderd kleine acties uit, liepen al diverse Marsen van Respect door het hele land. Ze vragen doodnormale dingen als doorbetaling bij ziekte, een normale werkdruk en een paar dubbeltjes per uur erbij. Daar staken ze al meer dan vijf weken voor, aldus FNV. De SP in Oirschot-de Beerzen is soilidair met de rechtvaardige strijd van de schoonmakers en roept bezoekers van deze website op dat ook te doen. Meer informatie is terug te vinden op www.schoongenoeg.nu.

Lees verder
12 februari 2012

'Voor jou tien anderen'

Een paar weken terug kreeg de voorzitter van de SP afdeling Oirschot-de Beerzen van Jan Marijnissen de tip om te kijken naar de Zembla uitzending van 27 januari 2012. Later volgde ook een mailtje van Emile Roemer naar mensen die de nieuwsbrief van de SP fractievoorzitter ontvangen met hetzelfde verzoek. De uitzending is hier terug te zien. Een absolute aanrader!

Lees verder

Pagina's

U bent hier