h

Oirschotse SP'ers actief in De Poort (Oirschot), de Tweede Kamer (Den Haag) en Hogeschool Domstad (Utrecht)

19 november 2011

Oirschotse SP'ers actief in De Poort (Oirschot), de Tweede Kamer (Den Haag) en Hogeschool Domstad (Utrecht)

Vandaag stonden er wederom wat SP'ers in Winkelcentrum De Poort in Oirschot. Dit keer om aandacht te vragen voor de actie Armoede werkt niet. Met de landelijke protestactie 'Armoede werkt niet' verzamelt de SP handtekeningen op werkhandschoenen die samen een kilometerslange ketting van solidariteit gaan vormen, een symbool van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland. Op 10 december is er ook een landelijke manifestatie in Den Bosch om samen met anderen te protesteren tegen de asociale bezuinigingsplannen van deze regering.

SP Oirschot - Winkelcentrum De Poort - 01

Van de website Armoede werkt niet: 'De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning. Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Dit zin foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.'

De Oirschotse SP'ers zamelden in korte tijd zo'n 120 getekende handschoenen in en ook enkele mensen besloten mee te gaan demonstreren op 10 december a.s. in Den Bosch.

SP Oirschot - Winkelcentrum De Poort - 02
Mensen tonen solidariteit en ondersteunen de actie

SP Oirschot in Den Haag
Een andere SP'er (uit Oostelbeers) was vandaag actief in Den Haag. Daar vond vandaag de landelijke Nieuwe ledendag plaats. Kijk op de website van de landelijke SP voor een impressie van deze geslaagde dag waar ook enkele Oirschotse leden aanwezig waren.

SP Oirschot - Nieuwe ledendag 2011 - 01
Zo'n 500 SP'ers bevolkten vandaag de Tweede Kamer

Ook in de Domstad
Weer een andere SP'er (uit Oirschot) was deze dag aanwezig in Utrecht. In een vestiging van de Hogeschool Domstad werd een cursusdag voor nieuwe afdelingen bijgewoond.

SP Oirschot - Tomaat oude stijl - 01

U bent hier