h

Ludieke actie: de bieb moet blijven!

10 augustus 2011

Ludieke actie: de bieb moet blijven!

Veel inwoners van de Beerzen, Spoordonk en Oirschot zullen het al wel gezien hebben: onze gemeente hing vol boeken. De SP in onze gemeente wilde hiermee duidelijk maken dat sluiting van de bibliotheek absoluut niet wenselijk is. Het is een bezuinigingsvoorstel van het Oirschotse college van Burgemeester & Wethouders (B&W) wat in onze ogen meteen door de gemeenteraad naar de prullenbak verwezen moet worden.

SP Oirschot - actie bieb 01

Sluiting is een reëel gevaar
Op diverse plaatsen in Nederland is inmiddels besloten om bibliotheken te sluiten. Volgens een artikel in het Algemeen Dagblad is de mogelijke sluiting van 300 van de 1.000 bibliotheken in Nederland een ‘sociale ramp’. Wij sluiten ons aan bij deze mening. Ook in onze regio zijn op diverse plaatsen plannen om filialen te sluiten. De SP in Eindhoven protesteert net als ons tegen de plannen van de coalitie in onze grote buurgemeente. In Aalst zal de bibliotheek vanaf 1 januari 2012 zijn deuren sluiten vanwege bezuinigingen door de gemeente aldaar en dit is nog maar een kleine greep van de plannen en daadwerkelijke sluitingen die her en der op stapel staan. In Oirschot laten wij daarom onze stem horen en is de boodschap duidelijk: sluiting niet wenselijk!

SP Oirschot - bieb actie 02

We gaan door
Zolang het nodig is zullen we op diverse manieren kenbaar maken dat dit voorstel niet wenselijk is en dat de gemeenteraad een besluit moet nemen wat de duizenden mensen die gebruik maken van deze algemene voorziening niet in de kou laat staan. Kijken naar mogelijke kostenbesparingen is prima maar een sluiting absoluut niet. Later meer hierover.

SP Oirschot - bieb actie 03

Steunt u ons?
Als u ons steunt en bij wilt dragen aan het verzet tegen dit voorstel maar ook meer algemeen tegen het afbraakbeleid van de landelijke regering, neem dan gerust contact met ons op:

SP afdeling i.o. Oirschot-de Beerzen
Stille Wille 178
5091 WE Oost,-West- en Middelbeers
tel: 013-5425199
e-mail: oirschot@sp.nl

Lid worden is uiteraard ook mogelijk. Daarvoor kunt u hier kijken.

DE BIEB SLUITEN?? VERZIN WAT BETERS!

U bent hier