h

De bibliotheek dicht? Denk nog eens goed na!

6 augustus 2011

De bibliotheek dicht? Denk nog eens goed na!

Helaas lijkt de kille wind die landelijk door Nederland waait onder leiding van premier Mark Rutte (VVD) ook Oirschot niet te sparen. Het afbraakbeleid dat door de landelijke overheid wordt gehanteerd zullen we hier, net zoals de landelijke SP, niet accepteren. Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft het idee geopperd om de bibliotheek als bezuinigingsvoorstel te sluiten. Een absurd en zeer slecht idee naar onze mening.

SP Oirschot - bibliotheek Oirschot

Het voorstel van het college moet wat ons betreft meteen de prullenbak in. We hopen dat de gemeenteraad (die uiteindelijk beslist) er ook zo over denkt en het college terugfluit. Algemene voorzieningen zoals o.a. een bibliotheek horen in onze ogen in een dorp als Oirschot thuis. De bibliotheek in Oirschot dorp heeft ruim 3.200 leden, in Spoordonk bij het steunpunt 170 en in de Beerzen 1.250. In totaal dus ruim 4.600 mensen in de gemeente Oirschot die lid zijn van de bibliotheek. Dat komt neer op zo’n 25% van het totaal aantal inwoners. Een erg groot aantal wat aangeeft dat van de diensten van de bieb druk gebruik gemaakt wordt.

We zullen een brief sturen aan B&W en de gemeenteraad waarin we duidelijk aangeven dat het sluiten van een bibliotheek een slechte zaak is en dat dit een stap in de verkeerde richting is.

Verdere afbraak van publieke voorzieningen is ongewenst in onze ogen. De uitverkoop van de beschaving moet nu echt eens stoppen!

U bent hier