h

In Memoriam: Willem van Meurs

4 augustus 2021

In Memoriam: Willem van Meurs

Foto: Sander Putmans / SP Oirschot

Één van de grondleggers van de SP in Oirschot is recentelijk op 75-jarige leeftijd overleden. Willem van Meurs stond in 2006 mede aan de basis van de eerste georganiseerde SP activiteiten in Oirschot die er uiteindelijk toe hebben geleid dat ook Oirschot een SP afdeling kreeg.

Willem was bijna 25 jaar lang gemeenteraadslid voor de SP in Boxtel en in diverse functies betrokken bij de SP afdeling in Boxtel. Hij haalde veel van zijn voldoening en veel informatie die hij gebruikte uit het dagelijks leven, zijn ervaring en uit de vele duizenden gesprekken die hij van deur tot deur had met mensen in wijken in o.a. Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Oirschot. Willem werd door de SP onderscheiden met een Gouden Tomaat voor zijn enorme inzet voor de partij. Hij heeft binnen en buiten de gemeenteraad altijd gestreden voor menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid en heeft voor heel veel mensen (vaak zonder dat die mensen het zelf wisten/ weten) veel betekend. Willem stond op de barricaden, liep zich het vuur uit de sloffen en was een activist die zijn handen uit de mouwen stak en samen met anderen streed voor waarin hij geloofde.

Een echte socialist is van ons heengegaan. Lid vanaf 1977 en actief van 1977 tot 2021 heeft hij 44 jaar lang zijn stempel op de samenleving gedrukt.

Bestuur en leden van SP Oirschot/de Kempen wensen de familie, vrienden en alle andere betrokkenen in het leven van Willem heel veel sterkte tijdens deze moeilijke periode.

Sander Putmans 

Reactie toevoegen

U bent hier