h

Actievoeren met en voor zorgmedewerkers

3 december 2019

Actievoeren met en voor zorgmedewerkers

Foto: SP Eindhoven / SP Eindhoven

Terwijl multinationals steeds minder belasting betalen, de economie groeit en het kabinet miljarden overhoudt, zien we dat grote bevolkingsgroepen helemaal niet meeprofiteren van de welvaart.

Onderwijs en zorg, twee grote publieke taken, verdienen betere arbeidsomstandigheden. Leraren en zorgmedewerkers moeten worden gekoesterd.

Daarom steunde de SP de zorgmedewerkers, die op 20 november actie voerden: voor een loonsverhoging van 5%, voor betere arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook voor het behoud en voldoende instroom van collega’s.

Ook in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven voerde het ziekenhuispersoneel actie. Zoals in veel ziekenhuizen, werden er de 20ste in Veldhoven weekenddiensten gedraaid. Leden van SP afdelingen uit  Oirschot, Eindhoven en Veldhoven waren aanwezig in het Maxima Medisch Centrum om de actievoerders een hart onder de riem te steken. Tijdens de centrale actiebijeenkomst wensten we iedereen succes met de actie en deelden we - geheel in de Sinter-klaassfeer - chocolademuntjes uit. De aanwezigheid van de SP’ers werd zeer op prijs gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier