h

Interview nieuwe voorzitter SP Oirschot

28 oktober 2018

Interview nieuwe voorzitter SP Oirschot

Foto: Peter van de Put / Peter van de Put

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 oktober koos de SP afdeling Oirschot / De Kempen een nieuwe voorzitter. Ter kennismaking een kort interview met hem.

Wie ben je?
Ik ben Peter van de Put (1957). Ik studeerde Rechten aan de Open Universiteit en verdeel sinds 2017 mijn tijd als belangenbehartiger bij de FNV en juridisch begeleider bij de Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. Eerder werkte ik meer dan 37 jaar als manager bij de Rijksoverheid.

Wat is jouw taak bij SP Oirschot?
Ik ben afdelingsvoorzitter en in die rol zorg ik samen met het bestuur voor een toekomstvisie en jaarplannen en zet ik me in voor de zichtbaarheid en goede relaties van onze afdeling met andere partijen, andere SP-afdelingen en SP Landelijk. Daarnaast wil ik mij samen met de rest van het bestuur inzetten voor het behoud van een in alle opzichten sterke zelfstandige SP afdeling in Oirschot. Dit inclusief de leden uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – de Mierden.

Waarom zet je je in voor de SP?
Ik vind een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan erg belangrijk, De plannen van de SP komen het dichtste in de buurt van de wereld waarin ik zou willen wonen. Ik geloof dat het kan en heb ook ideeën voor de weg ernaartoe, maar we moeten er wel voor aan de slag. Ik inspireer anderen graag om mee te doen.

Wat inspireert je?
Ik word heel blij van mensen die kijken naar hoe iets wél kan en zich daar dan ook voor inzetten. Idealisme en ambitie zijn het begin van positieve verandering. Het is makkelijker om achterover te hangen, maar het is veel bevredigender om samen te werken aan een ideaal.

Wat typeert jou?
Ik ben een bindend persoon, niet alleen op het politieke vlak maar ook op het terrein van intermenselijke relaties. Ik voeg graag de daad bij het woord en ga een stevige discussie niet uit de weg. Professionaliteit en gedrevenheid vind ik fijn, net als ruimte en nuance. Ik lees veel, ben ondernemend, hou van (klassieke)muziek en drink graag een glas met goed gezelschap.

Hoe kunnen mensen jou verder leren kennen?
Natuurlijk kunnen mensen mij bellen of mailen, of hier een bericht achterlaten. Maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar persoonlijk contact, bijvoorbeeld bij ledenvergaderingen of bijeenkomsten.

Reactie toevoegen

U bent hier