h

SP – stemmers ontzettend bedankt!

23 maart 2017

SP – stemmers ontzettend bedankt!

Foto: JS / Pinterest

Het is weken lang heel spannend geweest; er was echt wat te kiezen dit keer. Gaan we verder met het huidige beleid van VVD en PvdA of moet het roer om? De buitengewoon hoge opkomst van bijna 84% in Oirschot is een goede zaak! Onze inwoners hebben beseft dat hun stem er toe deed. De uitslag laat zien dat de mensen verandering willen. In Oirschot behaalden de regeringspartijen samen nog geen 32%, terwijl dat bij de vorige verkiezingen nog 48% was. Een verlies van 1/3e.

Ondanks dat we als SP ook in Oirschot wat minder haalden dan in 2012 (12,1% tegen 14,5%) hebben we ons aardig gehandhaafd en zijn we in onze gemeente op links veruit de grootste partij. Daarvoor danken we onze Oirschotse, Beerse en Spoordonkse stemmers!

Het was spannend en het blijft spannend. Wat voor regering gaan we nu in Den Haag krijgen? Hoewel CDA, D66 en GroenLinks de grote winnaars zijn, is de VVD als grootste partij als eerste aan zet. Kunnen de winnaars straks in een coalitie met de VVD hun beloftes voor de zorg, de ouderen en betaalbare woningen wel waarmaken? Of vergaat het hen als de PvdA?

Wie het in Den Haag ook voor het zeggen krijgt, in Oirschot blijven we ons hard inzetten voor de toegankelijkheid en dus betaalbaarheid van de zorg, voor jongerenwoningen, voor het MKB en voor een gezonde leefomgeving in onze dorpen en ons prachtige buitengebied.

Heb je zin om mee te doen? Wil je gewoon eens praten over een idee of probleem? Neem gerust contact met ons op, we spreken graag af.

Nogmaals: allemaal bedankt!

SP Oirschot

Reactie toevoegen

U bent hier