h

Gratis cursus ‘’politiek actief’’ in Oirschot en Best

23 maart 2017

Gratis cursus ‘’politiek actief’’ in Oirschot en Best

Foto: Gemeente Tilburg / raadtilburg.nl

U en de gemeenteraad

ln 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar het komt steeds dichterbij. We geven u graag een kijkje achter de schermen. Wat doet de gemeenteraad nu precies en wat houdt het werk van een gemeenteraadslid in? De griffies van de gemeente Oirschot en gemeente Best organiseren daarom samen een training. Heeft u altijd al invloed willen uitoefenen op de gemeenteraad en wilt u meer betrokkenheid creëren in uw dorp? Dan is dit uw kans!

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. We wissel theorie af met praktische opdrachten. U kan gratis aan de cursus deelnemen.

Woensdag 19 april 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Oirschot

Onderwerpen: Introductie, staatsbestel, hoe werkt de gemeente, regionale samenwerking en integriteit.

Woensdag 10 mei2017 van 19.30 tot 22
Onderwerpen: Verkiezingen, instrumenten van het raadslid en hoe kan ik (als inwoner) de besluitvorming beïnvloeden?

Woensdag 17 mei 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Oirschot

Onderwerpen: U en de Raad; Onder andere burgerparticipatie, speed daten en ter afsluiting Lagerhuis debat.

Aanmelden
Wij vinden het fijn als u zich aanmeld. Dat kan tot met 9 april 2017. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar de griffier van Oirschot, Han Struijs, h.struijs@oirschot.nl of naar de griffier van Best, Marcel Baijens, m.baijens@gembest.nl. Bij aanmelding graag uw naam en uw telefoonnummer vermelden. Voor meer informatie kunt u bij beide griffiers terecht.

Reactie toevoegen

U bent hier