h

Grote onzekerheid voor VESTIA-huurders Bergeijk

19 december 2016

Grote onzekerheid voor VESTIA-huurders Bergeijk

Woningcorporatie Vestia heeft twee plannen aangekondigd die de huurders van haar woningen in Bergeijk en Luijksgestel erg ongerust maken. Enerzijds wil de corporatie haar huren maximaal verhogen, en anderzijds wil Vestia haar woningen van de hand doen. Niet aan een andere woningcorporatie maar aan een Duitse investeerder die alleen maar uit is op rendement van zijn geld. Actief SP-lid Fred Gerlings, één van de huurders van Vestia, heeft samen met andere huurders aan de alarmbel getrokken.

Zij hebben het actiecomité “Behoud onze huurhuizen” opgericht, een petitie opgesteld en rondgestuurd en contact gezocht met de betrokken wethouder, Thomas van Hulsel. Deze laatste geeft aan ook niet gelukkig te zijn met de plannen van Vestia, maar tegelijkertijd geeft hij ook niet echt openheid van zaken. Onder druk van het actiecomité heeft hij de informatieavond voor de huurders naar voren gehaald, deze staat nu gepland voor a.s. woensdag 21 december 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis. Het actiecomité wil duidelijkheid voor de Kerst.

Dus bent u een huurder van Vestia, of heeft u buren of kennissen die dat wel zijn, spoor hen aan om naar die avond te gaan en hun zorgen te uiten.

Bestuursleden van de SP-afdeling Oirschot/de Kempen zullen deze situatie landelijk aankaarten en trachten het actiecomité zoveel mogelijk te ondersteunen. Uit het gesprek dat zij zaterdag hadden met vertegenwoordigers van het actiecomité, bleek dat er nog veel meer aan de hand is: de woningen worden al jaren niet meer onderhouden en verkeren in een deplorabele staat; de gemeente Bergeijk beschikt naar verhouding over veel te weinig huurwoningen; zodra je vertrekt uit een woning naar een andere huurwoning, krijg je te maken met een veel hogere huur, en ook de nieuwe huurder van jouw woning krijgt meteen een veel hogere huur voor de kiezen dan de huur die jij in dat zelfde huis betaalde. Er is geen lokale huurdersraad, de Bergeijkse huurders worden vertegenwoordigd door de algemene huurdersraad van Vestia.  Werk aan de winkel dus voor de SP!

Maar eerst woensdag duidelijkheid krijgen over de plannen van Vestia en hoe de gemeente daar mee denkt om te gaan! Kom ook naar het gemeentehuis, ondersteun de huurders!

Reacties

ik hoop dat we weer een goeie periode tegemoet gaan.
Dat er weer actie word gevoerd.

Reactie toevoegen

U bent hier