h

Zaterdag 22 oktober in Amsterdam: de grote anti - CETA/TTIP - demonstratie

26 september 2016

Zaterdag 22 oktober in Amsterdam: de grote anti - CETA/TTIP - demonstratie

Foto: SP / Website SP

LUID ‘NEE’ TEGEN WURGAKKOORDEN

Na demonstraties in Duitsland en Oostenrijk stond de teller al op ruim 300.000 mensen die de straat op gingen tegen de vrijhandelsverdragen TTIP en CETA. In Brussel waren het er nog eens 15.000: vakbonden, politieke partijen, organisaties die opkomen voor consumenten, milieu, goede zorg, voedselveiligheid en democratie. De SP was erbij. SP-Europarlementariër Anne-Marie Mineur grapte: ‘Zeg maar nee anders krijg je er twee. TTIP en CETA moeten zo snel mogelijk van tafel.’

Het verzet tegen de vrijhandelsverdragen - de SP noemt ze liever wurgakkoorden - groeit en het begint erop te lijken dat die brede kritiek gevolgen krijgt. Ook op regeringsniveau in landen als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk klinkt kritiek op TTIP. Maar de strijd is nog niet gewonnen; TTIP is nog niet van tafel en CETA, zeg maar TTIP via de Canadese achterdeur, wordt al bijna ingevoerd.

Anne-Marie Mineur roept dan ook iedereen op om 22 oktober naar Amsterdam te komen. Zodat ook daar de stem tegen de race to the bottom zo luid mogelijk klinkt.
Vanuit onze eigen SP regio gaan we (bij voldoende belangstelling) met de bus naar Amsterdam. Wil je mee? Meld je dan aan.

Reacties

Dit wurg akkoord moet niet getekend worden!

Ik denk dat het tijd is om weer een referendum te houden. Nu om de verdragen TTIP en CETA tegen te houden. Nederlandse parlementariërs zijn hardleers. Hoewel er begint bij sommigen te dagen dat de Nederlandse bevolking de privatisering beu is en dat zij het ook zat zijn dat belangen van mulinationals boven die van burgers worden gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier