h

Bewoners Lindenlaan geven hun ideeën over verbeteringen van hun straat

30 januari 2016

Bewoners Lindenlaan geven hun ideeën over verbeteringen van hun straat

Foto: SP

Op 14 januari luisterde SP-wethouder Frans van Hoof aandachtig naar de vele reacties en ideeën van de bewoners van de Lindenlaan op een bijeenkomst in de openbare school “De Linde”. Deze bewoners waren zeer benieuwd naar de plannen die de gemeente had voor hun straat, de opkomst was dan ook uitstekend.

Na wat argwaan in het begin: de gemeente weet natuurlijk allang wat zij hier wil gaan doen en probeert ons nu warm te krijgen voor haar eigen plannen! Of: Er is niks mis met de straat hier, laat alles maar bij het oude, gebruik dat geld maar voor andere zaken; kwamen de aanwezigen uiteindelijk toch met verschillende zaken die ze verbeterd willen zien.

Veel aandacht ging er naar de overlast/parkeerproblemen bij de school: ouders van om de hoek die hun kinderen met de auto komen brengen, ouders die in plaats van meteen te vertrekken na het afzetten van hun kind, nog lekker met elkaar blijven kletsen waardoor zij parkeerruimte bezet houden. De grote vraag was: moet de  parkeerruimte of afzetplaats daarvoor aangepast worden of moeten de ouders hun gedrag wijzigen? De aanwezigen vonden nog geen éénduidig antwoord. 

Degenen die vonden dat er niets veranderd hoefde te worden, erkenden uiteindelijk wel dat op sommige plekken de bomen zo groot waren geworden en eigenlijk verkeerd stonden waardoor ze voor mensen met een beperking echt een sta-in-de-weg vormen.

Aanleiding van de bijeenkomst was: het riool van de Lindenlaan moet vervangen worden. Dus moet de hele straat open, dat is dan een mooie gelegenheid om de straat in zijn geheel te verbeteren.  De discussie in de school werd voortreffelijk geleid door Edwin Zijderveld van het Oirschotse bedrijf CT-plus dat straks de plannen gaat ontwikkelen, en uiteindelijk ook de werkzaamheden zal uitvoeren.

Gedurende twee uur werd uitgebreid stil gestaan bij de huidige problemen in de straat en bij de mogelijke oplossingen. Het team van de gemeente en van CT-plus gaan de ideeën van de bewoners nu uitwerken en komen straks terug naar de wijk om te checken of de plannen wel voldoen aan de wensen van de mensen. Dat deden zij afgelopen jaar ook voor het Begijnhof. Als alles volgens schema verloopt gaat de straat dan tegen de zomer op de schop.

Wat de wethouder ook hoorde die avond: “de Lindenlaan heette vroeger de Nieuwe Grintweg”.

 

Reactie toevoegen

U bent hier