h

Het XXI SP Congres 28 november 2015

31 augustus 2015

Het XXI SP Congres 28 november 2015

Foto: SP / sp.nl

Zaterdag 28 november vindt het 21ste Partijcongres van de SP plaats. Tijdens dit congres bespreken de afgevaardigden de afgelopen periode, de plannen voor de komende periode en vinden er verkiezingen plaats voor het Partijbestuur. Vooral de vraag wie de opvolger van Jan Marijnissen (partijvoorzitter) wordt, trekt de aandacht.

Het huidige Partijbestuur bestaat uit de fractievoorzitters van het Europese Parlement en de Eerste en Tweede Kamer, de Regiovertegenwoordigers (gekozen tijdens de Regio conferenties) en de 11 door het Congres gekozen leden (waaronder de Partijvoorzitter en de algemeen secretaris). Hier vind je een overzicht van het huidig partijbestuur.

Inmiddels is bekend dat er zich voor het partijvoorzitterschap 2 kandidaten hebben aangemeld: Sharon Gesthuizen en Ron Meyer. De kandidaten voor de overige functies en het congresstuk worden 11 september bekend gemaakt.

Uiteraard gaan we ook in onze afdeling aandacht besteden aan de verkiezingen en de congresstukken. We houden je op de hoogte.

Reactie toevoegen

U bent hier