h

Lezing Harry van Bommel over IS

14 juni 2015

Lezing Harry van Bommel over IS

Foto: SP / www.sp.nl

Maandag 29 juni aanstaande komt SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel naar Best om een lezing te geven over IS (Islamitische Staat).

Harry van Bommel kort over de inhoud van zijn lezing: “Hoe moet IS bestreden worden? Nederland heeft gekozen voor steun aan de Amerikaanse aanpak van IS.

Kern van die aanpak is het grootschalig bombarderen van het gebied dat IS beheerst. Die aanpak is gedoemd te mislukken. Deze aanpak biedt geen politieke oplossing voor het probleem waar IS uit voortkomt, namelijk de Sjiitische overheersing in Irak waardoor Soennieten zijn uitgesloten van de macht en er niet wordt samengewerkt met de Koerden in het autonome noorden. Bovendien beheerst IS een gebied zo groot als heel Groot-Brittannië. De coalitie kan bombarderen tot sint juttemis maar daarmee is IS niet te verslaan; slechts grote delen van Irak worden vernietigd”.

We roepen alle SP leden op naar Best te komen op 29 juni. Op de eerste plaats omdat het om een bijzonder interessante lezing gaat waarin o.a. een verband wordt gelegd tussen de brandhaard in het Midden-Oosten en de enorme stroom vluchtelingen naar Europa, Nederland en de regio. Op de tweede plaats omdat je door jouw aanwezigheid steun verleent aan het initiatief een SP afdeling in de gemeente Best van de grond te krijgen. De lezing is mede geïnitieerd en georganiseerd door SP Oirschot.

Komen dus! Maandag 29 juni in buurthuis Kadans, St. Jozefstraat 1 in Best. Aanvang 19.30 uur.

Reactie toevoegen

U bent hier