h

Handhaving in het buitengebied krijgt meer aandacht

9 februari 2015

Handhaving in het buitengebied krijgt meer aandacht

Het college van B&W van Oirschot (met daarin onze SP wethouder Frans van Hoof) heeft Carel van Dijck benoemd als Groene Buitengewoon Opsporingsambtenaar (afgekort Boa). De groene Boa is iemand die zal toezien op de kwaliteit van het groen en landschap in de gemeente Oirschot.

Dit is voor een deel een te specialistische taak voor de politiemedewerker. Het toezicht zal gebeuren door de bijna dagelijkse aanwezigheid in het veld, al dan niet samen met politie of andere handhavingspartners. Hier zal ook zeker een preventieve werking van uit gaan. Hij zal ook aanspreekpunt zijn vooreenieder bij het signaleren van schadelijke activiteiten in het buitengebied op het terrein van natuur en landschap.

De SP Oirschot is blij met deze stap die verderprima aansluitbij het provinciaal natuurbeleid wat onder SP Gedeputeerde Johan van den Hout steeds meer gestalte krijgt in onze provincie. Ook sluit het aan bij het SP standpunt van de Oirschotse SP afdeling wat te lezen staat in het verkiezingsprogramma dat we in 2014schreven voor de gemeenteraadsverkiezingen: ‘Uiterst actieve controle en handhaving van de afgesproken normen voor stank, geluid, luchtverontreiniging, erfbeplanting, lichtvervuiling, enz.’

Het gehele artikel over de nieuwe Boa kunt u vinden op de website van de gemeente Oirschot.

Reactie toevoegen

U bent hier