h

Lokaal Loket

10 maart 2014

Lokaal Loket

Het Lokaal Loket  in de Enck is een initiatief van de gemeente Oirschot.  Hier kan men terecht met vragen op het gebied van zorg. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het aanvragen van een traplift. Maar ook vragen als ‘Mijn vader is zwaar dement en mijn moeder moet binnenkort aan haar heup geopereerd worden. Wat nu?’ Het Lokaal Loket kan sommige vragen direct beantwoorden of u doorverwijzen naar een (zorg)instelling.

Natuurlijk is het belangrijk om uw vragen goed voor te bereiden. Door alle bezuinigingen in de zorg is de insteek van de gemeente: Wat kunt u zelf nog? Wat kan uw netwerk voor u doen? Wat kunnen mantelzorgers en vrijwilligers voor u doen? Laat u niet overvallen door deze aanpak en neem iemand mee die uw hulpvraag goed kan verwoorden. Niemand vraagt hulp aan als het niet hard nodig is (een enkele uitzondering daargelaten). Diegene die zelf hulp nodig heeft schaamt zich daar maar al te vaak (onterecht) voor en heeft dit vaak al veel te lang uitgesteld. De neiging om de werkelijkheid rooskleuriger voor te doen dan hij is, is groot; niemand laat graag horen wat hij niet meer kan. Zorg daarom goed voor uzelf en neem iemand mee die kan helpen om duidelijk te maken welke hulp echt nodig is!

Het Lokaal Loket is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Meer informatie vindt u op www.welzijnbestoirschot.nl .

Reactie toevoegen

U bent hier