h

Nieuw boek van Jan Marijnissen – Kijk op deze tijd

3 mei 2013

Nieuw boek van Jan Marijnissen – Kijk op deze tijd

Recentelijk (het voorwoord is van september 2012) verscheen een nieuw boek van de hand van Jan Marijnissen. Marijnissen is partijvoorzitter van de Socialistische Partij en schreef eerder al diverse andere boeken. Ook nu weer een boek dat stof tot nadenken geeft en door de samenstelling ook een divers karakter heeft gekregen.

Het boek bestaat uit een bundeling gesprekken die Marijnissen had tussen november 2009 en november 2012 (het voorwoord heeft hij dus een korte tijd voor het laatste gesprek geschreven). De gesprekken zijn in deze periode verschenen in De Tribune, het blad van de SP. Een overkoepelend thema is er niet. Het boek bevat gesprekken met de volgende personen: Hans Achterhuis, Henk van Os, Maarten van Rossem, Arie van der Zwan, Arnold Heertje, Marcel van Dam, Ruth Oldenziel, Jan Douwe van der Ploeg, Witte Hoogendijk, Corine de Ruiter, Midas Dekkers, Jan Bluyssen, Govert Schilling, Robbert Dijkgraaf, Martijn Katan, Wouke van Scherrenburg en Micha de Winter.

Allerlei onderwerpen, vragen en antwoorden komen voorbij in het boek. Van honger in Afrika tot religie en van wetenschap tot jeugdbeleid. En nog veel meer.

Uit het voorwoord het volgende citaat: ‘Politici worden geacht antwoorden te geven. Maar om zinnige antwoorden te geven zul je toch eerst vragen moeten stellen, en wel aan de mensen die het beter weten dan jij. Dat is de achtergrond van de gesprekken die ik voerde en waarvan u nu een bundeling voor u hebt.’

Een lezenswaardig boek van 271 bladzijdes.

Interesse in het kopen van een exemplaar? Mail dan even naar oirschot@sp.nl of bel naar het telefoonnummer van de SP Oirschot.

(Met dank aan Sander Putmans, die dit vanuit Laos voor ons schreef)

Reactie toevoegen

U bent hier