h

Oirschot zet Laurentius onder druk

14 september 2012

Oirschot zet Laurentius onder druk

Voor 14 oktober moet Laurentius duidelijk maken hoe ze de afspraak voor het bouwen van 256 woningen gaat nakomen. Deze week mislukte een poging van Laurentius om deze woningen door een andere corporatie te laten bouwen.

Mocht Laurentius niet met plannen komen, dan onderneemt de gemeente Oirschot juridische stappen. Wij hopen dat de verbintenis met Laurentius ongedaan kan worden gemaakt, o.a. omdat er tijdens de verkoop al sprake was van misleiding (omdat er toen al werd gefraudeerd).
De gemeente Oirschot houdt het echter op financiële gevolgen voor Laurentius, en gaat dan zelf op zoek naar partners die deze woningen willen gaan bouwen.

Huurstijging
Daarnaast heeft Laurentius brieven gestuurd naar huurders, waarin Laurentius schrijft dat huurders mogelijk de gevolgen gaan ondervinden van haar financiële problemen. Veel verontruste huurders hebben daarop contact opgenomen met ons en de gemeente Oirschot. De gemeente adviseert om bij vragen en conflicten (over o.a. huurprijs en onderhoud) de huurcommissie in te schakelen.

Wij hebben inmiddels gemerkt dat diverse sociale huurwoningen die terug in de verhuur gaan, sterk in prijs zijn gestegen. Zo sterk, dat ze inmiddels nauwelijks meer sociaal kunnen worden genoemd. De kosten van de financiële problemen legt Laurentius dus neer bij nieuwe huurders en mogelijk dus ook bij haar huidige huurders.

SP Oirschot houdt deze situatie sterk in de gaten en hoopt dat iedereen ons tips en opmerkingen hierover wil blijven sturen.

We zijn in ieder geval tevreden dat de gemeente Oirschot hierover naar haar inwoners heeft gecommuniceerd.

Reactie toevoegen

U bent hier