h

Laurentius perikelen

30 september 2012

Laurentius perikelen

De Oirschotse SP wil onderzoek gaan doen naar de problemen die Oirschotse huurders ervaren en hebben zelf al een aantal misstanden geconstateerd. Te denken valt aan buitenproportionele huurverhogingen die zelfs bij het oude woonbedrijf niet zouden voorkomen. Waarmee we willen zeggen dat Laurentius voor de Oirschotse huurders eerder een verslechtering is dan een vooruitgang. We vermoeden dat ondanks het onafhankelijke onderzoek dat we willen doen, we nu al kunnen concluderen dat de rekening van de financiële puinhopen bij Laurentius grotendeels bij de huidige en de nieuwe huurders zal komen te liggen.

Daarnaast houden we de komende dagen het 14 oktober ultimatum in de gaten. Voor 14 oktober moet Laurentius namelijk duidelijk maken hoe ze de afspraak voor het bouwen van 256 woningen gaat nakomen. Mocht Laurentius niet met plannen komen, dan onderneemt de gemeente Oirschot juridische stappen. Wij hopen dat de verbintenis met Laurentius ongedaan kan worden gemaakt, o.a. omdat er tijdens de verkoop al sprake was van misleiding (omdat er toen al werd gefraudeerd). De gemeente Oirschot houdt het echter op financiële gevolgen voor Laurentius, en gaat dan zelf op zoek naar partners die deze woningen willen gaan bouwen.

Op 20 september zijn de twee directeuren die samen met Walter V. de directie van Laurentius vormden op non-actief gezet. Walter V. benadeelde Laurentius door geld uit vastgoedtransacties in eigen zak te steken. Er lopen nu nog twee onderzoeken naar fraude, die zich richten op de volledige directie. Interim-directrice Karin Rosielle benadrukt dat de twee directeuren op dit moment niet verdacht zijn, maar dat vanwege dit onderzoek hun functies onhoudbaar zijn. Vanwege deze onduidelijkheid, en omdat beide heren zich in hun naam aangetast voelen, eisen ze nu hun baan via een kort geding terug.

Reactie toevoegen

U bent hier