h

Toegankelijkheid van het Oirschotse centrum

17 april 2012

Toegankelijkheid van het Oirschotse centrum

Op 6 april jl. hebben we een vraag gestuurd naar de Gemeente Oirschot. De vraag heeft betrekking op de toegankelijkheid van de stoepen in het centrum van Oirschot. Zie hieronder de e-mail die verzonden is aan de gemeente.

Geachte heer/ mevrouw,

Ons bereikte onlangs wederom de opmerking dat het voor mensen die slecht ter been zijn (al dan niet met een rollator of roelstoel) soms erg lastig is om in het centrum van Oirschot op de stoepen te lopen of te rijden. Volgens de opmerkingen die wij horen staan de stoelen en tafels van de horeca vaak erg ver op de stoep en is de doorgang op deze manier dus lastig. In het verleden hebben we overigens n.a.v. buurtenquêtes ook al eens aangegeven dat veel bewoners het onderhoud van stoepen in onze gemeente onvoldoende vinden.

U zult het hoogstwaarschijnlijk met ons eens zijn dat Oirschot voor iedereen toegankelijk en begaanbaar moet zijn. Onze vraag is daarom helder: Wat doet de gemeente om de stoepen zoveel mogelijk toegankelijk en begaanbaar te houden voor alle inwoners en bezoekers van Oirschot, met of zonder lichamelijke beperking?

Wij vernemen graag wat van u en hopen dat er actie ondernomen wordt als dat nodig is.

Met vriendelijke groet,

Sander Putmans
SP afdeling Oirschot-de Beerzen
Esdoorn 12-A
5091 RN Oostelbeers
www.oirschot.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier