h

Bestuurslid nader voorgesteld: Ilse van Hout

20 april 2012

Bestuurslid nader voorgesteld: Ilse van Hout

Op 30 januari 2012 hebben de Oirschotse SP leden tijdens een Algemene Ledenvergadering een bestuur gekozen voor de SP afdeling Oirschot. In dit bestuur is onder andere gekozen voor Ilse van Hout. Hieronder een korte kennismaking met Ilse aan de hand van enkele vragen en antwoorden.

SP Oirschot - Ilse van Hout

Wanneer en waarom ben je lid geworden van de SP?
Al van kinds af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de politiek. Het was me dan ook al vlug duidelijk dat mijn politieke voorkeur 'links' was. Sinds ik stemrecht heb, heb ik dan ook nagenoeg altijd SP gestemd. Met de gemeenteraadsverkiezingen in Oirschot kwam ik er dan ook nooit uit waar ik op moest stemmen, geen één partij paste echt bij me. Maar aangezien ik altijd erg hard riep en nog steeds roep dat we dankbaar mogen zijn in een democratisch land te wonen vind ik dat je gebruik móet maken van je stemrecht. Dus zocht ik dan toch maar weer naar de partij of persoon waar ik het meeste vertrouwen in had. Één keer heb ik zelfs mijn formulier blanco gelaten, als een soort van 'protest', om aan te geven dat ik uit de beschikbare partijen echt niet wilde kiezen. Thuisblijven van de stembus was sowieso geen optie. Zéér verheugd was ik dan ook toen mij ter oren kwam dat de SP in Oirschot ook een afdeling aan het oprichten was. In de zomer van 2011 ben ik lid geworden, graag wilde ik mezelf aansluiten bij deze groep fanatieke mensen, met een visie op de maatschappij die ook bij mij past.

Wat spreekt je het meeste aan binnen de SP?
De manier van politiek bedrijven zoals de SP dit doet is een groot voorbeeld voor eigenlijk elke andere partij. De SP staat voor het spreken van duidelijke taal, concreet en doeltreffend, zodat politiek voor iedereen begrijpelijk wordt. Dat is ontzettend belangrijk, om alle mensen te kunnen bereiken. De SP ís er voor iedereen en doet mét iedereen. Niemand is ondergeschikt, iedere mening telt. Wat de SP verder uniek maakt is de manier van politiek bedrijven, actiegericht bezig zijn en zich letterlijk mengen IN de samenleving in plaats van erboven te gaan staan.

Wat doe je voor de kost?
In het dagelijks leven werk ik binnen de jeugdhulpverlening. Ik help ouders en jongeren die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) vastlopen.

Waar ben je geboren en opgegroeid en hoe is je band met de gemeente Oirschot?
Ik ben in het ziekenhuis in Eindhoven geboren, maar al snel mocht ik naar mijn wiegje in Oirschot. Mijn jeugd heb ik op 3 verschillende adressen, allemaal binnen Oirschot, doorgebracht. Tijdens mijn studie in Nijmegen heb ik 4 jaar op kamers gewoond, maar daarna weer teruggekeerd naar Oirschot. Daar woon ik nu, inmiddels met mijn eigen gezin, nog altijd. Mijn band met Oirschot is heel hecht te noemen. Zowel mijn vader als moeder zijn in Oirschot geboren, evenals mijn beide opa's. 

Welke persoon of welke personen inspireren je?
Er is voor mij niet één persoon die mij inspireert of waar ik tegenop kijk. Ik wordt dagelijks geïnspireerd door de mensen om mij heen. Mijn visie is dat iedereen kan inspireren, elk mens is uniek en heeft een eigen levensverhaal. Elk mensenleven is daardoor interessant.

Wat wil je met de SP bereiken in Oirschot?
Ik zou graag zien dat de SP in Oirschot het verschil gaat maken ten opzichte van de huidige bestuurders. Wat ik graag zou willen is dat de inwoners wéten dat de SP er voor iedereen is, door veel van onszelf te laten horen en ook daadwerkelijk wat te betekenen voor iedereen die het nodig heeft. Om dit echt goed te kunnen doen hoop ik uiteindelijk dat de SP in de gemeenteraad gestemd zal worden.

Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
In ieders belang is het vrees ik beter mij 's nachts niet wakker te maken..

Wat zie je als grootste probleem in het Nederland van vandaag?
Wat mij zeer verontrust is de egoïstische houding die steeds meer toe lijkt te nemen onder de mensen. Door alleen je eigen belangen voorop te stellen kom je naar mijn idee uiteindelijk nergens. Juist door samen te werken en gebruik te maken van ieders kwaliteiten kun je veel bereiken. Daarnaast lijkt het er steeds meer op dat men de samenleving in hokjes of groeperingen gaat verdelen, waarin de één zich boven de ander plaatst. Op die manier ontstaan er verschillen in de mensheid die er niet mogen zijn, iedereen is gelijk en even waardevol.

Heb je nog iets wat je graag kwijt wilt?
Ik ben zeer verheugd te merken hoe snel de SP in Oirschot aan de weg aan het timmeren is. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat deze lijn zich voort blijft zetten, zodat we bijdragen aan een leefbaardere samenleving, vóór en dóór elkaar.

U bent hier