h

Geslaagde Algemene Ledenvergadering

1 februari 2012

Geslaagde Algemene Ledenvergadering

Afgelopen maandag kwamen zo'n 30 mensen bij elkaar voor de eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de SP afdeling Oirschot-de Beerzen. De avond begon even na 20.00 uur. De aanwezigen werden door Sander Putmans welkom geheten en er werd begonnen met een presentatie van de activiteiten van de SP in Oirschot en de Beerzen in de periode tussen de vorige ALV (toen de SP in Oirschot-de Beerzen nog en afdeling in oprichting was) en nu. Overigens werd de SP Oirschot-de Beerzen op 7 oktober 2011 al een zelfstandige afdeling. Dat was een mooie stap maar natuurlijk geen doel op zich.

Presentatie en inspirerende woorden van SP senator Tiny Kox
De presentatie met uitleg gaf een duidelijk beeld van de vele activiteiten die de Oirschotse, Spoordonkse en Beerse SP leden hebben georganiseerd. Daarna volgde een woordje van Tiny Kox, fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer en aan de partij verbonden sinds de jaren '70. Kox was afgelopen week nog in Rusland als internationaal waarnemer bij de verkiezingen in het grootste land ter wereld en maakte nu graag een avond vrij voor een bezoek aan Oirschot. Kox maakte duidelijk dat actieve afdelingen van zeer groot belang zijn voor de SP en dat de basis van de partij gelegd wordt in de diverse afdelingen. Daarna was het tijd voor vragen aan Kox, waar door diverse mensen gebruik van gemaakt werd. Een inspirerende speker die het SP verhaal op een prima manier kenbaar maakt.

Financiën en de plannen voor de toekomst
De plannen voor komende tijd werden toegelicht en vragen van het publiek werden beantwoord. Daarna volgde een humorvolle en goede uitleg van de man die de financiën zal beheren binnen onze afdeling (onze penningmeester): Jan van Houtum. Een direct gevolg van zijn presentatie was dat men na de vergadering een mandje had waarin mensen een eigen bijdrage kwijt konden om de kosten van de avond weer een beetje te dekken. Dat leverde een mooi bedrag op. Overigens zijn bijdrages voor de afdeling altijd welkom (SP Oirschot - rekening nummer: 1619.15.515).

Afscheid van drie bestuursleden
Er werd afscheid genomen en dank uitgesproken voor de enorme inzet van onze niet opnieuw verkiesbare bestuursleden Hannie van de Wetering, Nicole Sterken en Toine van den Hurk die eerder al afscheid genomen had van het bestuur na zich enorm ingezet te hebben als voorzitter van de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen. Alle drie zullen zich in blijven zetten voor de verdere ontwikkeling van de afdeling en voor het uitdragen van de socialistische boodschap van onze partij. Ook bij deze nogmaals hartelijk dank!

Verkiezing van het nieuwe bestuur
Er waren 6 kandidaten voor het nieuw te verkiezen bestuur van de SP afdeling Oirschot-de Beerzen. De kandidaten voor het bestuur waren:

Jan van Houtum
Cindy de Bruin
Yorik Kat
Ilse van Hout
Sander Putmans (voorzitter)
Jozee Kat-Soetens (organisatiesecretaris)

Er waren 27 stemgerechtigden in de zaal ten tijde van de verkiezing. Onder toeziend oog van Tiny Kox werden de stemmen door de ter plaatse aangewezen stemcommissie nagekeken. Alle bestuursleden werden met zeer ruime meerderheid gekozen en genoten dus veel vertrouwen van de aanwezige leden. Opvallend detail is dat de gemiddelde leeftijd van het bestuur behoorlijk laag is (drie van de verkozen bestuursleden zijn nog onder de 30 jaar).

Na een woordje van dank werd de vergadering afgesloten en werd er door een deel van de aanwezigen nog nagepraat onder het genot van een drankje.

Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid en ook dank aan de mensen die niet konden komen maar zich afgemeld hebben.

U bent hier