h

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

7 december 2011

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Veel chronisch zieken en gehandicapten hebben recht op een tegemoetkoming. Een geldbedrag dat jaarlijks door het CAK wordt uitbetaald. Vorig jaar hebben o.a. de SP afdelingen Schijndel en Boxtel samen met veel mensen hiervoor nog actie moeten voeren. Met succes! Doordat deze afdelingen met speciale spreekuren hebben kunnen helpen met de formulieren kregen vele mensen de tegemoetkoming in december alsnog uitbetaald.

Je zou denken dat het CAK de administratief goed op orde heeft en dat als bij chronisch zieken en gehandicapten niets veranderd is, de tegemoetkoming over 2010 automatisch door loopt. Niets is minder waar. Veel verwarring en onbegrip. Er zijn personen die gezond zijn, geen enkel medicijn gebruiken, die bericht krijgen dat ze 300 euro tegemoetkoming ontvangen. En er zijn mensen die chronisch ziek zijn en veel medicijnen moeten gebruiken, die geen bericht krijgen. Een gezonde partner krijgt een tegemoetkoming, de zieke partner niet.

Maak bezwaar
De ervaring leert dat bezwaar maken helpt. Wanneer u vorig jaar een tegemoetkoming hebt ontvangen en in november nog geen bericht hebt gehad vul dan zelf een aanvraagformulier in. En als u pas vorig jaar chronisch ziek bent geworden of gehandicapt natuurlijk ook. Ga naar www.hetcak.nl

Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan contact op met de SP afdeling Oirschot-de Beerzen via e-mail (oirschot@sp.nl) of telefoon (06-284 72 636). Wij zullen u zo goed mogelijk helpen om te krijgen waar u recht op heeft.

U bent hier