h

Inside Job - De crisis en hoe het zover kon komen

10 november 2011

Inside Job - De crisis en hoe het zover kon komen

De wereld zit in een crisis. Een crisis die we niet zomaar te boven gaan raken. Een crisis die duidelijk maakt dat het systeem waar we in leven niet werkt en dat een echte verandering noodzakelijk is. Vooral de allerarmsten worden getroffen door deze ontwikkelingen. Een trieste maar reële constatering.

'Makkelijk zal het niet zijn, maar sommige dingen zijn het waard om voor te vechten.' Het zijn opruiende woorden, aan het einde van de documentaire genaamd Inside Job. Regisseur Charles Ferguson heeft duidelijk een missie. Met zijn film over de oorzaken van de recente economische crisis wil hij zijn publiek niet alleen informeren, maar vooral ook tot actie aanzetten.

Inside Job is een indrukwekkende film, en niet alleen vanwege de overtuiging waarmee Ferguson zijn boodschap brengt. Het is vooral knap hoe hij erin slaagt de complexe materie rondom deregulering, roofleningen, derivaten, bonussen en andere financiële instrumenten die een rol speelden in de crisis duidelijk uit te leggen. In een heldere, eenvoudige stijl - met vooral heel veel interviews - zet de documentaire de oorzaken van de kredietcrisis uiteen.

Via deze link kunt u deze documentaire bekijken..

U bent hier