h

Voorzitter Toine van den Hurk stopt vanwege gezondheidsklachten

2 oktober 2011

Voorzitter Toine van den Hurk stopt vanwege gezondheidsklachten

Pas heeft Toine van den Hurk te kennen gegeven te stoppen als voorzitter van de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen. Gezondheidsklachten deden hem besluiten te stoppen als voorzitter. Als bestuur van de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen betreuren wij dit besluit ten zeerste maar de gezondheid gaat voor alles, we respecteren de keuze dan uiteraard ook volledig. Toine is met zijn 71 levensjaren qua leeftijd de oudste binnen het bestuur maar heeft zich met de energie van een 18-jarige gestort op de SP.

SP Oirschot - Toine van den Hurk

Kartrekker in het laatste jaar
Toine werd samen met zijn vrouw Hannie vrij recent lid van de SP en beiden werden vrijwel meteen actief. De SP in Oirschot-de Beerzen zat (en zit) in een stroomversnelling en na het vertrek voor een halfjaar verblijf van Sander Putmans in het buitenland pakte Toine dan ook het stokje als kartrekker over. Toine stortte zich met ziel en zaligheid op de SP in onze dorpen en bouwde flink aan de weg. Zijn verantwoordelijkheidsgevoel, gecombineerd met een sterk rechtvaardigheidsgevoel maakten hem een goed voorzitter. Toine deinsde ook niet terug voor het SP handelskenmerk om op straat (en onder de mensen) actief te zijn tijdens acties, ledenwerfcampagnes en tijdens de verkiezingscampagne. Toine kwam er al snel achter dat de SP vier jaar lang campagne voert en niet alleen actief is in woord maar ook in daad. Dat was (en is) hem toevertrouwd. In relatief korte tijd is Toine een echte SP’er geworden, waar hij dat voor zijn lidmaatschap overigens misschien ook altijd al was.

Toekomst
Toine gaat het nu dus wat rustiger aan doen omdat zijn lichaam af en toe tegenstribbelt. Hij heeft wel te kennen gegeven actief te zullen blijven. Iets waar de overige bestuursleden erg blij mee zijn. Ook zal hij de lopende zaken afronden zodat het stokje over kan worden gedragen aan een nieuwe voorzitter.

We willen Toine ook bij deze hartelijk danken voor zijn enorme inzet en veel succes wensen in de toekomst!

U bent hier