h

Bezoek aan de voedselbank in Best

15 augustus 2011

Bezoek aan de voedselbank in Best

Afgelopen vrijdag hebben drie bestuursleden van de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen een bezoek gebracht aan de Voedselbank Best e.o. De voedselbank in Best is in november 2004 opgezet door Frans en Mia van Rosendaal met hulp van een groepje andere vrijwilligers. De voedselbank Best e.o. (en omstreken) helpt mensen in Best, Oirschot en Son & Breugel die van zeer weinig leefgeld rond moeten komen.

SP Oirschot - voedselbank Best

Vrijwilligers doen erg goed werk
De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers (zo’n 25). Zo’n 150 tot 160 mensen worden wekelijks voorzien van een pakket. Een zeer welkome aanvulling voor mensen waarvan het netto besteedbaar inkomen bijzonder laag is. Op jaarbasis worden duizenden pakketten uitgereikt aan mensen die door diverse omstandigheden aan hebben geklopt bij de voedselbank. Er is samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties en de privacy van mensen wordt zorgvuldig in de gaten gehouden.

Oirschot en de voedselbank in Best
De voedselbank in Best is er dus ook voor mensen uit Oirschot, Spoordonk, Oostelbeers, Westelbeers en Middelbeers. Een relatief grote groep mensen uit onze gemeente bezoekt de voedselbank wekelijks voor een pakket. Armoede is dus niet iets van de grote steden of iets wat alleen ver weg voor komt. Het komt ook voor in onze gemeente, dat is de harde werkelijkheid. Het werkelijke aantal mensen die in aanmerking komt voor een pakket van de voedselbank ligt overigens stukken hoger dan het aantal mensen wat ook daadwerkelijk aanklopt voor hulp. Uit schaamte, onwetendheid en diverse andere oorzaken komen veel mensen die in aanmerkingen komen niet terecht bij de voedselbank. Denkt u in aanmerking te komen voor een aanvulling? Kijk dan gerust eens op de website van de Voedselbank Best e.o.

SP Oirschot - voedselbank Best 02
Vrijwilligers aan de slag met het vullen van de kratten

Warme en gezellige sfeer
Het eerste wat opviel bij het betreden van de ruimte was de warme en gezellige sfeer die de vrijwilligers uitdragen. Er werden wat handen geschud en een zestigtal boekjes en sponsen werden achtergelaten. Daarna hebben we een tijdje gepraat over het werk van de voedselbank. Dat was erg informatief en gaf ons een beter beeld van het goede werk wat men doet. De voedselbanken in Nederland zouden eigenlijk overbodig moeten zijn in onze ogen, maar de realiteit is dat een behoorlijk deel van de mensen voor lange, of korte tijd tussen wal en schip valt.

Hulp is welkom
De voedselbank verkrijgt zijn producten op diverse manieren. Hiervoor kunt u meer lezen op de website van de Voedselbank Best e.o. Denkt u een steentje bij te kunnen dragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de vrijwilligers van de voedselbank. Uw hulp wordt gewaardeerd en u kunt op deze manier een praktische bijdrage leveren aan het helpen van de medemens die helaas in een vervelende situatie terecht is gekomen.

Wij wensen de vrijwilligers van de Voedselbank Best e.o. op deze manier ook nogmaals veel succes in het uitstekende werk wat men verricht en danken hen voor de gastvrije ontvangst. In de toekomst zullen we misschien weer eens binnenlopen. Het was een leerzaam bezoek aan een organisatie die helaas noodzakelijk is maar waar solidariteit met andere hoog in het vaandel staat!

U bent hier