h

Boekentip – Socialisme – What’s left?

20 juli 2011

Boekentip – Socialisme – What’s left?

Weer een boekentip. Deze keer een boek met de naam ‘Socialisme – What’s left’. Bekende Nederlandse socialisten laten hun licht schijnen over belangrijke vragen.Een interessant boek (127 bladzijdes) geschreven door o.a. SP Tweede Kamerlid en oud inwoner van onze buurgemeente Hilvarenbeek: Ronald van Raak.

Socialisme - What's left?

Wat betekent het om links te zijn? En wat is er over van de socialistische idealen? Wat is een socialistische moraal en hoe moeten socialisten omgaan met moslim-emancipatie? Om dit soort vragen te beantwoorden laten bekende socialisten in het boek "Socialisme – What’s left?" hun licht schijnen op sleutelteksten binnen de socialistische traditie.

Jan Pronk gaat in op een redevoering van Joop den Uyl over de democratie. SP-senator Ronald van Raak en econoom Arjo Klamer blikken terug op twee teksten van Karl Marx, die uiteraard ook in dit boek zijn opgenomen. Essayist en televisiemaker Milo Anstadt becommentarieert een passage uit het werk van de historicus van het socialisme Hendrik P.G. Quack. Peyman Jafari, lid van de Internationale Socialisten, bespreekt een tekst van de Amerikaanse criticus Noam Chomsky. Huub Oosterhuis laat zien dat de bijbel goed verenigbaar is met het socialistische gedachtegoed en SP-senator Anja Meulenbelt blikt terug op een ooit door haarzelf geschreven feministische tekst.

Het boek is te koop via de webwinkel van de landelijke SP website of te huur via de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen voor 1,50 euro per maand (de opbrengst is uiteraard geheel voor de kas van de SP afdeling in oprichting Oirschot-de Beerzen). Voor meer informatie hierover: oirschot@sp.nl

U bent hier