h

Bestuurslid nader voorgesteld: Nicole Sterken

21 juni 2011

Bestuurslid nader voorgesteld: Nicole Sterken

Op 6 juni 2011 heeft de SP ledenvergadering in Oirschot een bestuur gekozen voor de SP afdeling in oprichting Oirschot-De Beerzen. In dit bestuur is onder andere gekozen voor Nicole Sterken als algemeen bestuurslid. Hieronder een korte kennismaking met Nicole aan de hand van enkele vragen en antwoorden.

Wanneer en waarom ben je lid geworden van de SP?
Naar aanleiding van een buurtenquête bij ons in de buurt (De Pullen), had ik aangegeven om op de hoogte gehouden te worden door de SP en dat ze mij altijd mochten bellen. Daar ging wel een tijdje overheen (ik werd ondertussen wel keurig op de hoogte gehouden) en toen belde Willem van Meurs (ons hulpje in Oirschot vanuit de afdeling Boxtel) om een keer te komen praten. Vorig jaar augustus kwam hij bij mij thuis en de volgende dag was ik op mijn eerste vergadering van de SP ledenwerkgroep.

Wat spreekt je het meeste aan binnen de SP?
Dat het een partij is, die dicht bij de mensen staat en die je (als enige partij) op straat tegenkomt (ook buiten de verkiezingen om!). Je hoeft niet hoog opgeleid te zijn om mee te mogen doen in de partij. En iedereen is echt van harte welkom, ongeacht wie je bent en wat je doet!

Wat doe je voor de kost?
Ik ben huisvrouw en mantelzorger van mijn jongste (19 jarige) zoon. Hij heeft een ernstige (complexe) vorm van autisme en is door zijn problematiek al 5 jaar thuis.

Waar ben je geboren en opgegroeid en hoe is je band met de gemeente Oirschot?
Ik ben geboren en opgegroeid in Best en ik ben op mijn 18de gaan samenwonen in Oirschot met mijn huidige man. Toen ik klein was ging ik met mijn vader altijd op de fiets naar Oirschot en ik kreeg van hem als we op de Markt waren altijd een ijsje. Dan gingen wij samen op een “ benkske “ zitten bij de kerk, het ijsje opeten en fietsten dan weer terug naar huis. Als hij ergens anders naar toe fietste, dan kreeg hij mij al niet meer mee! Ik heb altijd tegen mijn ouders gezegd: Als ik groot ben, ga ik in Oirschot wonen! Maar waarom ik Oirschot zo speciaal vond, dat weet ik niet. Nu woon ik hier alweer 25 jaar met veel plezier en ik heb het er prima naar mijn zin.

Wat vond je het leukste om te doen tot nu toe in je tijd als actief SP lid?
- De handtekeningen ophalen bij de huurders vanwege de verkoop van het woningbedrijf!
- Ook iets uitpluizen mag ik graag doen. (Ze noemen mij ook de “Sherlock Holmes” in onze ledenwerkgroep.) Bijvoorbeeld: Bij het gemeentelijk woningbedrijf heb ik alle huurwoningen op een rijtje gezet, maar ook gezocht naar informatie die wij goed zouden kunnen gebruiken met de SP!
- Maar ook ontzettend leuk om te doen was: De actie “armoede werkt niet!” Vooral om in drie dagen tijd, mensen met een beperking en sympathisanten in de bus naar de manifestatie in Den Bosch te krijgen. Ik heb toen (deels met Jozee) in Oirschot/Spoordonk en de Beerzen met de auto rondgereden om de mensen (waar het uiteindelijk om ging) letterlijk van de straat af te plukken en ze zien te overtuigen dat het heel belangrijk was om met ons mee te gaan. Er gingen die dag toch nog zo’n 20 mensen met ons mee.

Wat wil je met de SP bereiken in Oirschot?
- Dat de bureaucratie sterk zal verminderen, ongelooflijk wat een papierwerk het kan meebrengen!
- Dat de privacy van mensen voorop staat! Denk aan ons WMO-loket in de Enck, waar iedereen achter je doorloopt als je daar je problemen staat te vertellen.
- Dat de mensen die veel zorg nodig hebben, hun zorg kunnen behouden. De regering wil deze taak neerleggen bij de gemeente en zij kunnen zelf uitmaken waar het geld naar toe gaat. Dit zou ook zomaar naar een asfaltweg kunnen gaan.

Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Je zou de eerste zijn, die dat voor elkaar krijgt! Volgens mijn man en mijn twee kinderen lig ik ‘s nachts in een te diepe coma om ergens van wakker te worden.

Wat zie je als grootste problemen in het Nederland van vandaag?
We krijgen een tweedeling in Nederland. De armen worden armer en de rijken worden rijker. De meest kwetsbaren mensen worden het hardste aangepakt. Dit is asociaal! “Menselijke waardigheid”, schijnt bij de meeste partijen niet (meer) in hun woordenboek voor te komen. En als je geboren wordt bij ouders die het niet al te breed hebben, kun je zelfs (met een goed stel hersens) niet meer gaan studeren.

Heb je nog iets wat je graag kwijt wilt?
Ik had vroeger op school al een enorme hekel als er iemand werd gepest! Ik sprong daar altijd tussen. Nu worden door deze regering/gemeente ook ontzettend veel mensen gepest en ik zal daar mijn stinkende best voor doen, om voor al deze mensen te gaan staan en voor ze op te komen.
We mogen deze asociale plannen van deze regering/gemeente niet laten gebeuren!

U bent hier