h

SP Ledenwerkgroep Oirschot-de Beerzen stuurt brief over Woningbedrijf naar Raad en College van B&W

20 augustus 2010

SP Ledenwerkgroep Oirschot-de Beerzen stuurt brief over Woningbedrijf naar Raad en College van B&W

De SP Ledenwerkgroep in Oirschot en de Beerzen heeft een brief verzonden naar het Oirschotse gemeenteraad en het college van B&W. De Ledenwerkgroep heeft een tiental vragen gesteld over de voortgang na de beslissing van de gemeenteraad tot verkoop van het gemeentelijk Woningbedrijf Oirschot (WBO).

Overdracht en onderzoek
De ledenwerkgroep pleit voor een overdracht van het WBO aan de meest sociale overnamekandidaat om op deze manier de belangen van huurders en toekomstige huurders het best te kunnen waarborgen. Ook wil men een onderzoek naar de oorzaken van het falende beleid waardoor het WBO vleugellam is geworden en niet meer kan voldoen aan de vraag naar nieuwe woningen en goed onderhoud. Sander Putmans van de ledenwerkgroep zegt hierover het volgende: ‘wij vinden het belangrijk dat er nu verstandige keuzes worden gemaakt die de belangen van huurders en toekomstige huurders het beste dienen, een onderzoek zou goed zijn om van te leren in de toekomst.’

Huurdersparticipatie
De ledenwerkgroep hoopt dat huurders gehoord zullen worden en op de hoogte gehouden wordt van de voortgang. In juni werd een goed bezochte huurdersavond georganiseerd door de SP Ledenwerkgroep. De panelleden waren toen een wethouder in Oirschot, een vertegenwoordiger van de Woonbond, een woordvoerder van de Huurdersraad Oirschot en Paulus Jansen van de landelijke SP.

U bent hier