h
22 september 2020

SP Oirschot: 30 september verkiezing nieuw bestuur

Door omstandigheden is het bestuur van SP Oirschot/de Kempen gedecimeerd. De overgebleven leden Peter van de Put en Kees Smolders dragen op 30 september op de Algemene Ledenvergadering in Luijksgestel daarom een nieuw bestuur voor aan de leden. Het nieuwe afdelingsbestuur krijgt de komende twee jaar zeer veel werk te verzetten. Begin 2021 moet er in alle SP-afdelingen een dijk van een campagne worden gevoerd voor de Tweede Kamerverkiezingen. En kort hierna vangt de voorbereiding van een eventuele deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen aan. En tegelijkertijd moet het bestuur continu bijdragen aan het opbouwen van een sterke en sociale afdeling die draait, groeit, bloeit en vooral actief is.

Lees verder
14 mei 2020

SP: 20 mei met Zwartboek naar Vestia

Op zaterdag 29 februari en zaterdag 7 maart hebben vrijwilligers van de Bewonerscommissie Bergeijk en leden van de SP afdeling Oirschot de Vestiahuurders in Bergeijk bezocht. De voornaamste reden was om de huurders te vragen mee te willen werken aan het landelijke SP initiatief voor een zwartboek over Vestia. Uit de verhalen van de mensen blijkt dat er heel wat misstanden te betreuren zijn. Vocht en schimmel zijn de meest voorkomende drama's waar verhuurder Vestia te weinig of zelfs helemaal niets aan doet. 

Lees verder
14 mei 2020

Bij een crisis past geen huurverhoging

Het is heel mooi dat de wethouders economie van brainport Eindhoven een oproep in het Oirschots Weekjournaal plaatsten onder de titel “Laat de huur niet de laatste druppel zijn”. Natuurlijk hebben de ondernemers het moeilijk in deze zware tijden. De ondernemers zijn echter niet de enigen die het voor de kiezen krijgen in, en ik ben ook bang na het coronatijdperk. 

Lees verder
23 maart 2020

Armoedebeleid bereikt doelgroep niet

Foto: Breakingpic / Pexels
1 februari 2020

SP: Vestia-huizen moeten sociale huur blijven

Foto: SP / De Bewonerscommissie Bergeijk is aanwezig bij het SP congres “Stop de wooncrisis"

Woningcorporatie Vestia zit in de financiële problemen door wanbestuur in het verleden. Daardoor moet Vestia overal in het land huurhuizen verkopen. Vestia bezit ook zo’n 450 huurwoningen in Bergeijk. Binnen onze afdeling zijn er dan ook diverse leden die de gevolgen hiervan ondervinden.

Lees verder
20 december 2019

Fijne feestdagen

Foto: SP / SP

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een hoopvol 2020!

Lees verder
3 december 2019

Vestia krijgt een veeg uit de pan

Foto: Anon / Pexels

Begin dit jaar organiseerde de Bewoners- commissie Bergeijk een enquête onder de bewoners van huurwoningen van Vestia in de gemeente Bergeijk. Daaruit bleek dat 90% van de huurders niet tevreden is. Het is duidelijk dat Vestia volledig heeft gefaald om haar taak in de volkshuisvesting uit te voeren.

Lees verder
3 december 2019

Actievoeren met en voor zorgmedewerkers

Foto: SP Eindhoven / SP Eindhoven

Terwijl multinationals steeds minder belasting betalen, de economie groeit en het kabinet miljarden overhoudt, zien we dat grote bevolkingsgroepen helemaal niet meeprofiteren van de welvaart.

Lees verder
14 juli 2019

Landbouw radicaal anders

Foto: SP Boxtel / SP Boxtel

We zien keer op keer dat het in de landbouw helemaal fout gaat. Door schaalvergroting zijn allerlei problemen ontstaan, zoals Q-koorts, legionella, Fipronileieren, insectensterfte, mestoverschotten enzovoort. De SP is daarom van mening dat het radicaal anders moet.

Lees verder
31 mei 2019

Toekomst bibliotheek in de foyer?

Foto: F van Boekhold / SP Oirschot

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei 2019 stond de toekomst van De Enck op de agenda. Ook werd er gesproken over een nieuwe centrumvisie voor Oirschot. Steuncomité Bibliotheek Oirschot greep die gelegenheid aan om opnieuw aandacht te vragen voor de bibliotheek.

Lees verder

Pagina's