h

Nieuws uit 2020

8 december 2020

Op naar een eerlijke samenleving in 2021!

Ben of ken je een gezin die het slachtoffer is geworden van de toeslagenaffaire, geef jezelf of hen dan op via  https://doemee.sp.nl/kerst . Dit kan nog tot 14 december en dan ontvangt het gedupeerde gezin voor kerst nog een mooi pakket!

Lees verder
1 oktober 2020

SP Oirschot: Samen de schouders eronder!

Foto: Anita van den Putte / SP Oirschot

SP Oirschot/de Kempen heeft een nieuw fris afdelingsbestuur. Op woensdag 30 september j.l. kozen de leden van de afdeling Anita van den Putte uit Bergeijk tot voorzitter. Peter van de Put uit Middelbeers wordt de nieuwe organisatiesecretaris. Als algemeen bestuursleden werden Yuske Ikeda uit Bergeijk, Kees Smolders uit Westerhoven en Jos van der Horst uit Spoordonk gekozen. Voorzitter Anita van den Putte sprak de leden toe met de bemoedigende woorden: " Samen zetten we de schouders eronder de komende periode, voor beter wonen, een betere zorg, eerlijk loon voor eerlijk werk en een sterke afdeling Oirschot/de Kempen"! 

Lees verder
22 september 2020

SP Oirschot: 30 september verkiezing nieuw bestuur

Door omstandigheden is het bestuur van SP Oirschot/de Kempen gedecimeerd. De overgebleven leden Peter van de Put en Kees Smolders dragen op 30 september op de Algemene Ledenvergadering in Luijksgestel daarom een nieuw bestuur voor aan de leden. Het nieuwe afdelingsbestuur krijgt de komende twee jaar zeer veel werk te verzetten. Begin 2021 moet er in alle SP-afdelingen een dijk van een campagne worden gevoerd voor de Tweede Kamerverkiezingen. En kort hierna vangt de voorbereiding van een eventuele deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen aan. En tegelijkertijd moet het bestuur continu bijdragen aan het opbouwen van een sterke en sociale afdeling die draait, groeit, bloeit en vooral actief is.

Lees verder
14 mei 2020

SP: 20 mei met Zwartboek naar Vestia

Op zaterdag 29 februari en zaterdag 7 maart hebben vrijwilligers van de Bewonerscommissie Bergeijk en leden van de SP afdeling Oirschot de Vestiahuurders in Bergeijk bezocht. De voornaamste reden was om de huurders te vragen mee te willen werken aan het landelijke SP initiatief voor een zwartboek over Vestia. Uit de verhalen van de mensen blijkt dat er heel wat misstanden te betreuren zijn. Vocht en schimmel zijn de meest voorkomende drama's waar verhuurder Vestia te weinig of zelfs helemaal niets aan doet. 

Lees verder
14 mei 2020

Bij een crisis past geen huurverhoging

Het is heel mooi dat de wethouders economie van brainport Eindhoven een oproep in het Oirschots Weekjournaal plaatsten onder de titel “Laat de huur niet de laatste druppel zijn”. Natuurlijk hebben de ondernemers het moeilijk in deze zware tijden. De ondernemers zijn echter niet de enigen die het voor de kiezen krijgen in, en ik ben ook bang na het coronatijdperk. 

Lees verder
23 maart 2020

Armoedebeleid bereikt doelgroep niet

Foto: Breakingpic / Pexels

Pagina's

U bent hier