h

Geen fracking in Waalwijk!

17 juni 2018

Geen fracking in Waalwijk!

Foto: SP

Onlangs werd duidelijk dat Minister Wiebes de uitbreiding van de gaswinning bij Waalwijk geen strobreed in de weg wil leggen. Hierbij zal de omstreden techniek ‘fracking’ gebruikt kunnen worden: er wordt dan een mengsel van water en chemicaliën onder hoge druk de aarde in gespoten.

De SP vindt dit besluit onverantwoord en onacceptabel. De SP heeft zich fel tegen dit besluit uitgesproken. Hier blijft het niet bij. Zaterdag 16 juni heeft de SP met Statenleden, 35 activisten en SP-Kamerlid Sandra Beckerman actie gevoerd in de wijken in Waalwijk die direct boven het gasveld liggen. Ook vanuit de afdeling Oirschot waren we met 3 leden aanwezig.

We hebben inwoners gewezen op de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen. In totaal hebben ruim 300 inwoners van Waalwijk zo’n “zienswijze” ingediend. Een mooi resultaat!

Nu moeten we zien wat de overheid met de mening van al deze mensen doet. En als het nodig is, komen we als SP natuurlijk opnieuw in actie!

Reactie toevoegen

U bent hier