h

Jan Marijnissen kondigt vertrek aan

30 mei 2015

Jan Marijnissen kondigt vertrek aan

Foto: SP / sp.nl

Jan Marijnissen heeft zijn voorgenomen vertrek als voorzitter van de SP bekend gemaakt. Er wordt op dit moment gekeken naar een opvolger.

Op het aanstaande SP-congres in november wordt een nieuw bestuur van de partij gekozen, waarbij de leden ook de voorzitter kiezen.

Marijnissen zegt dat dit een goed moment is om te vertrekken, omdat de partij er goed voor staat. De SP is in de Eerste Kamer voor het eerst groter dan de PvdA. Ook bestuurt de partij in veel provincies en steden mee.

In het Eindhovens Dagblad van 27-05-2015 liet hij optekenen dat de partij klaar is voor zijn vertrek:

"Ja, ik heb alle fases van de SP meegemaakt, van een kleine partij naar een aanzienlijk grotere. Ik was er al bij toen de partij halverwege de jaren '80 op nieuwe leest werd geschoeid. Toen stonden we er slecht voor. Er staat inmiddels een partij die meetelt. Het enige wat er aan heeft ontbroken is regeringsdeelname, maar buiten dat heb ik alles gezien. In die zin is het volbracht."

Marijnissen is voorzitter sinds 1988.

Reactie toevoegen

U bent hier