h

Met SP Eindhoven naar ManiFiesta in België

10 augustus 2014

Met SP Eindhoven naar ManiFiesta in België

ManiFiesta of het Feest van de Solidariteit is een jaarlijks festival in de Belgische kustplaats Bredene. Het wordt georganiseerd door de Belgische socialistische partij PVDA/PTB.

Vorig jaar waren er 10.000 bezoekers tijdens ManiFiesta.  De eerste editie vond plaats in 2010 en werd direct een daverend succes. Het programma bestaat uit concerten, debatten, een kinderprogramma, een boekenbeurs, ateliers, regionale keukens, een "solidariteitsdorp", sport en spel.

Tientallen organisaties werken mee aan het succes van het festival. Afgelopen jaren hebben onder andere Axelle Red, Zita Swoon en Raymond van het Groenewoud opgetreden en hebben mensen als Norman Finkelstein, Adán Chávez (broer van Hugo), Tariq Ramadan en Aleida Guevara (dochter van Che Guevara) toespraken gehouden.

Dit jaar (op 19 en 20 september) zullen de muzikale optredens o.a. worden verzorgd door de bekende Belgische zanger Daan en de Franse band Zebda. Als sprekers komen dit jaar o.a. Fadwa Barghouti (vrouw van Marwan Barghouti), Angela Davis, Peter Mertens, Michael Van Peel (stand-up comedy) en onze eigen Emile Roemer.

Dit jaar zullen ook Raoul Hedebouw en Marco van Hees aanwezig zijn. Raoul Hedebouw en Marco van Hees zijn afgelopen jaar als eerste PVDA/PTB politici verkozen in het Belgische parlement. Te vergelijken met hoe Jan Marijnissen en Remi Poppe in 1994 voor de SP voor het eerst in de tweede kamer werden verkozen.

Dit jaar zal de SP Eindhoven voor het eerst meegaan naar ManiFiesta. Wij zullen per auto naar Lommel gaan vanwaar wij per bus naar de Belgische kust zullen reizen. Dus heb je interesse om ons op zaterdag 20 september te vergezellen om dit festival te bezoeken geef je dan op. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Voor 10 euro heb je al een toegangskaartje met busreis.

We vertrekken per auto uit Eindhoven om 7:00 uur. Dan stappen we om 8:00 uur op de bus in Lommel. Om 20:00 uur vertrekken we van het festivalterrein met de bus. Opgeven tot uiterlijk 22 augustus via eindhoven@sp.nl Let op: vol is vol, wij hebben maar een beperkt aantal plaatsen in de bus.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van ManiFiesta.

Reactie toevoegen

U bent hier