h

Nieuwe historische mijlpaal : coalitie met SP gaat van start

4 juni 2014

Nieuwe historische mijlpaal : coalitie met SP gaat van start

Op 27 mei 2014 was het zover. De gemeenteraad boog zich over het nieuwe coalitieakkoord van CDA, SP, Dorpsvisie en PvdA.

Uiteraard hadden de oppositiepartijen de nodige kritiek op onze plannen. De meeste daarvan waren juist een pluim voor de SP : "dit is een socialistisch akkoord", of " de veehouderij gaat op slot", "de burger moet over van alles en nog wat meepraten, terwijl hij op 19 maart al gekozen heeft". Zij stemden dan ook tegen het akkoord dat vervolgens met 10 stemmen voor en 7 stemmen tegen werd aangenomen.

Vervolgens werden de wethouders  geïnstalleerd, nadat ook over hen gestemd werd. De SP-wethouder Frans van Hoof, kreeg met 15 van de 17 stemmen een ruime steun, dus ook van een belangrijk gedeelte van de oppositie.

De wethouders: Piet Machielsen, Frans van Hoof, Caspar van Hoek en Raf Daenen.

Frans zal zich de komende vier jaar bezig houden met de ruimtelijke ontwikkeling en het verlenen van vergunningen in het buitengebied, het agrarisch beleid waaronder de urgentiegebieden, milieu – klimaatbeleid en duurzaamheid, en de leefbaarheidsplannen van de buurten en kernen. Daarnaast zal hij uiteraard in het college van Burgemeester en Wethouders actief deelnemen aan de voorstellen die zijn collega wethouders gaan doen voor hun taakgebieden.

Reactie toevoegen

U bent hier