h

Overhandiging van ruim 3.500 handtekeningen tegen sluiting van bibliotheken

3 september 2011

Overhandiging van ruim 3.500 handtekeningen tegen sluiting van bibliotheken

Gisteren heeft een groepje SP'ers maar liefst zo'n 3.500 handtekeningen afgegeven op het gemeentehuis van Oirschot. De handtekeningen zijn aangeboden aan wethouder Piet Machielsen en hebben de bedoeling om kenbaar te maken dat een groot deel van de Oirschotse bevolking wil dat de bibliotheken in de gemeente Oirschot niet gesloten worden.

SP'ers klaar om het gemeentehuis in te gaan

Eerste vrijdag van september
Bij wijze van ludieke overhandiging werd een koffertje met daarop 'Eerste vrijdag van september' overhandigd aan de wethouder (als parodie op het koffertje van de 'Derde dinsdag van september' later deze maand). Verders werd een boek overhandigd met daarin enkele wijsheden.

SP Oirschot - overhandiging handtekeningen voor bibliotheek

Kijken naar bezuinigingsmogelijkheden is prima, sluiten niet
Wethouder Machielsen gaf aan dat hij vroeger vaak bij de bibliotheek kwam en een fanatiek lezer is. Ook gaf hij aan dat de bibliotheek veel geld kost en dat men voor een bezuinigingstaak staat. Wij zijn van mening dat kijken naar mogelijkheden om de bibliotheken in onze gemeente draaiend te houden met minder kosten prima is maar dat sluiting een aanslag op de leefbaarheid is. Een gemeente met bijna 18.000 inwoners hoort in onze ogen te beschikken over deze faciliteiten.

SP Oirschot - overhandiging handtekeningen

U bent hier